Masă rotundă de totalizare a rezultatelor Programului regional DAREOrganizațiile implementatoare ale Programului regional DARE: educația și inovațiile sociale în Ucraina, Republica Moldova și România pentru a oferi o viață mai bună copiilor noștri au organizat o Masa rotundă comună cu tematica: “Rezultate înregistrate și perspective viitoare în implementarea Programului regional DARE”. Programul este realizat în Republica Moldova de Fundația Regina Pacis, Misiunea Socială “Diaconia” și Fundația de Binefacere “Caritas Moldova” și este susținut financiar de Caritas Viena

La masa discuțiilor au fost prezentate rezultatele Programului DARE înregistrate pe parcursul anilor 2017-2019, au fost împărtășite bunele practici privind pilotarea instrumentului SOLE și a cursurilor practice de Mindfulness, inclusiv inițiativele locale “Parlamentul copiilor în acțiune”. Totodată, participanții la eveniment au lansat discuții pe marginea perspectivelor de sustenabilitate și oportunitățile de extindere a programului menționat.

Reprezentantul Caritas Viena, Claudia Giampietri, s-a arătat mulțumită de impactul proiectului și de rezultatele atinse în regiune și a încurajat actorii implicați în implementarea proiectului să continue să dezvolte școlile ca platformă pentru utilizarea inovațiilor.

În același context, Ministerul Educației, Culturii și Cercetării și-a declarat susținere pentru acest proiect. Consultantul principal al Direcției Învățământ General, Angela Prisăcaru, a declarat că: “crearea condițiilor și studiilor de calitate în Republica Moldova sunt obiective primordiale pentru Ministerul Educației, iar activitățile de susținere a elevilor și cadrelor didactice din contextul proiectului DARE se potrivesc priorităților MECC”.

Ilie Zabica, directorul Fundației Regina Pacis a mulțumit tuturor pentru implicare și deschidere în implementarea proiectului DARE și a menționat importanța eforturilor comune pentru atingerea, în continuare, a rezultatelor dorite.

La Masa rotundă au participat reprezentanții Ministerului Educației, Culturii și Cercetării, Direcțiilor Teritoriale de Învățământ, organizațiile implementatoare ale proiectului în Moldova, cadre didactice și reprezentanții societății civile din domeniu.

Programul regional DARE (Dream, Achieve, Realise, Express / DARE) are ca prioritate îmbunătățirea performanțelor școlare ale copiilor, dar și sporirea abilitaților și competențelor acestora în procesul de învățare. DARE, prin introducerea unor metodologii inovatoare, promovează̆ o abordare integrativă, cuprinzând elementele sectoriale din sistemul de protecție și educație a copilului.

74575649 2728537923857068 8295911533326630912 o