MTS va tine cont in activitatea sa de propunerile lansate de ONG-urile din domeniu



Ion_CiobanuMinisterul Tineretului si Sportului /MTS/ va tine cont de doleantele organizatiilor de tineret la elaborarea planului de actiuni in domeniu al ministerului. Asigurari in acest sens au fost date astazi de catre ministrul Ion Cebanu, in cadrul unei intilniri a conducerii MTS cu reprezentantii societatii civile antrenati in dezvoltarea politicilor de tineret.

In cursul intrunirii au fost examinate problemele care necesita a fi solutionate din domeniul tineretului, precum si posibile solutii ale acestora.

Reprezentantii ONG-urilor care activeaza in domeniul tineretului au evidentiat problemele stringente cu care se confrunta tineri din R. Moldova, si anume asigurarea tinerilor specialisti cu locuinte, incadrarea tinerilor absolventi in cimpul muncii, consultarea tinerilor la aprobarea unor decizii care ii vizeaza, sustinerea de catre ministerul de resort a activitatii centrelor de resurse pentru tineri si a consiliilor locale de tineret etc.

La rindul sau, Ion Cebanu, ministru al Tineretului si Sportului, a mentionat ca ministerul care in prezent este in proces de formare va promova ideile organizatiilor de tineret in planul de actiuni al ministerului. De asemenea, Cebanu a subliniat necesitatea crearii pe linga minister a unui consiliu consultativ format din reprezentanti ai societatii civile.

In cadrul sedintei a fost discutata si organizarea in luna noiembrie a Decadei dedicate tineretului in R. Moldova.

MTS este un minister nou in structura actualului Guvern. Pina la crearea lui problemele ce tin de tineret s-au aflat in competenta fostului Minister al Educatiei si Tineretului.

sursa: Moldpres