Avertizare
  • JUser: :_load: Imposibil de încărcat utilizatorul cu ID: 3327

IDIS "Viitorul": Suport acordat administratiei raioanelor Vulcanesti si Anenii Noi



idis_logo.jpgAdministratia de nivelul I si II a raioanelor Vulcanesti si Anenii Noi va fi mai competitiva si mai eficienta in proiectarea strategiilor de dezvoltare locala

Expertii IDIS vor asista administratia de nivelul I si II a raioanelor Vulcanesti si Anenii Noi la elaborarea strategiilor de dezvoltare locala si prestarea serviciilor publice de calitate cetatenilor. Suportul va fi acordat pe durata a zece luni (iunie 2009 – aprilie 2010). Initiativa data e finantata de Fondul Natiunilor Unite pentru Dezvoltare (PNUD).

Cu suportul expertilor IDIS, va fi analizat potentialul economic al celor doua raioane, evidentiindu-se punctele tari si slabe. Procesul de elaborare a strategiilor de dezvoltare locala va fi unul participativ, intrunind atat functionarii publici si alesii locali, cat si reprezentantii mediului si business si a ONG-urilor locale. Strategiile raionale vor fi segmentate in planuri de actiuni pentru fiecare sat si comuna, punandu-se accent pe atragerea investitiilor straine si crearea locurilor de munca stabile.

Strategiile de dezvoltare economica pentru 2009-2011 vor fi adoptate in calitate de documente oficiale de catre forurile raionale, iar implementarea lor va tine de responsabilitatea Oficiilor de dezvoltare economica reala, care vor fi constituite in cadrul proiectului. Actorii comunitari implicati la proiectarea Strategiilor vor beneficia de instruire in domenii precum: management financiar, planificare strategica, prestarea serviciilor publice de calitate, combaterea violentei domestice si a traficului de persoane.

Amintim ca IDIS „Viitorul" a facilitat anterior crearea unui Oficiu al Dezvoltarii Economice Locale in UTA Gagauzia. Expertii IDIS au participat si elaborarea Strategiei de dezvoltare socio-economica a Gagauz-Yeri. În septembrie 2008 a fost inaugurat portalul www.gagauzia.md, prin care se urmareste stimularea investitiilor in regiune, in conditiile in care volumul investitiilor in UTAG reprezinta doar 1,7% din volumul pe tara.

De la infiintarea sa, IDIS „Viitorul" a contribuit sistematic, in cadrul proiectelor sale, la stabilitatea unui model modern de guvernare locala, transparent si performant.

             

Pentru mai multe informatii, contactati: Coordonatorul relatii publice al Institutului pentru Dezvoltare si Initiative Sociale (IDIS) „Viitorul", Laura Bohantov, tel: 221844, GSM: 069918296, e-mail laura.bohantov@viitorul.org