Proiectul "Eu votez pentru ca..." a prezentat rezultatele intermediare la celebrarea Zilei Europei



Delegatia Comisiei Europene in Moldova la 10 mai 2009 a invitat publicul larg sa se alature celebrarii Zilei Europei intr-un eveniment de amploare. Ziua Europei a constituit o ocazie pentru a aduce valorile europene mai aproape de cetatenii Republicii Moldova.

În cadrul acestui eveniment deosebit a participat si Proiectul „Eu votez pentru ca...". Proiectul vine sa contribuie la sporirea gradului de participare a cetatenilor la alegerile parlamentare si sa disemineze bunele practici in acest domeniu. Perioda de implementare este pina in octombrie 2009 si proiectul este finantat prin European Instrument for Democracy and Human Rights (EIDHR).

Echipa de implementare a prezentat in cadrul evenimentului rezultatele intermediare ale proiectului. În perioada 5.02-26.03.2009 au fost realizate 19 exercitii de simulare a alegerilor in 7 centre raionale si 12 comunitati rurale din Republica Moldova, la care au participat 3179 de persoane. Prezentarea proiectului poate fi vizualizata la: http://www.slideshare.net/Koroli/participare-ziua-europei-2009

Pentru prima data Ziua Europei a fost sarbatorita in Moldova in 2006. În statele membre ale Uniunii Europene Ziua Europei este marcata la 9 mai pentru a comemora Declaratia lui Robert Schuman. Ziua Europei a devenit unul din simbolurile Uniunii Europene, care alaturi de steagul, imnul, moto-ul si valuta unica - euro, identifica entitatea politica a Uniunii Europene.