Institutul de Instruire în Dezvoltare „MilleniuM” a lansat a doua ediţie a Cursului de Lungă durată în Formare de Formatori



picturepostÎn data de 10 iunie 2016 Institutul de Instruire în Dezvoltare „MilleniuM” a lansat proiectul „Promovarea educaţiei non-formale de calitate în domeniul tineret” cu suportul financiar al Ministerului Tineretului şi Sportului al Republicii Moldova în cadrul Programului de Granturi 2016. Evenimentul a avut loc în incinta Centrului Republican pentru Copii şi Tineret ARTICO.

Proiectul urmează să se desfăşosre în perioada lunilor iunie-decembrie 2016 şi are ca scop promovarea educaţiei non-formale de calitate în domeniul tineretului, prin instruirea a  20 de lucrători de tineret, reprezentanţi ai Centrelor de Resurse pentru Tineri din Republica Moldova.

Directorul Institutului de Instruire în Dezvoltare „MilleniuM”, Vitalie Cîrhană, a spus în cadrul evenimentului de lansare că activităţile proiectului dat sunt orientate spre dezvoltarea competenţelor cheie din Setul European de Competenţe ale Formatorilor din Domeniul Tineretului. Acest set constituie baza Cursului de Lungă Durată pentru Formare de Formatori şi conţine în total 9 module de instruire, ce se vor derula în perioada lunilor iunie-decembrie a anului curent.

 „Consider că prin intermediul proiectului dat, voi reuşi să dezvolt abilităţi ce îmi vor permite să devin un bun formator în domeniul educaţiei non-formale. Astfel, împreună cu colegii din cadrul cursului dat, ne dorim să contribuim la schimbarea percepţiei tinerilor din Republica Moldova referitor la procesul şi modurile de învăţare”, a afirmat Radu Mînzat, participant în cadrul proiectului.

Viorica Harea, reprezentantă a Centrului de Resurse pentru Tineri din oraşul Făleşti susţine că Cursul de Lungă Durată în Formare de Formatori, pune o valoare deosebită pe instruirea lucrătorilor de tineret, îndeosebi datorită faptului că implică beneficiari de pe întreg teritoriul ţării.

Primele 3 module de instruire cu axate pe competenţele-cheie ale Setului European: Concepte cheie, valori și practici consolidate în educaţia non-formală, Înţelegerea şi facilitarea procesului de învăţare individuală şi în grup, Învăţarea de a învăţa urmează să se desfăşoare în perioada 10-16 iunie 2016 la Vadul lui Vodă.

Proiectul „Promovarea educaţiei non-formale de calitate în domeniul tineret” este implementat de Institutul de Instruire în Dezvoltare “MilleniuM”, cu suportul financiar oferit de către Ministerul Tineretului şi Sportului al Republicii Moldova în cadrul Programului de Granturi 2016.

Pentru detalii puteţi să contactaţi coordonatorul de proiect: Bezărău Ana la următorul e-mail: anisoarabezarau@gmail.com