E-Platforma ne aduce mai aproape de posibilitățile Uniunii Europene



IDIS ”Viitorul” a găzduit prezentarea unei platforme a bunelor practici europene ”E-Platform” a Colegiului European din Polonia în cadrul Politicii Estice de Vecinătate.

Evenimentul a fost susținut cu participarea domnilor  Olaf Osica, Senior Expert al Comisiei Europene și Adam Eberhardt, Directorul Centrului pentru Studii Estice (OSW) din Polonia.

Platforma Colegiului European din Natolin, Polonia, este o platformă on-line de instruire, gratuită, unde pot fi accesate 15 cursuri în diverse domenii, dintre care, cinci se axează pe dezvoltare personală. La fel, platforma găzduiește un forum on-line al experților în diverse domenii.

Cursurile pot fi urmate de toți doritorii, iar cei interesați se vor putea înscrie să participe la lucrările unui Atelier organizat în luna august la Colegiul European din Polonia. Costurile de participare vor fi acoperite de organizatori.

Mai multe detalii, puteți găsi pe pagina web a Platformei – www.euforneighbourhood.eu

Totodată, invitații au abordat și subiectul evoluțiilor Politicii de Vecinătate Estică dintr-o perspectivă poloneză. Aceștia au recomandat să nu adoptăm prevederile UE ”la pachet”, ci să ne axăm pe calitatea acestora pentru a alege ceea ce se potrivește realității R. Moldova. Cât privește problemele cu care se confruntă în prezent UE se vor răsfrânge și asupra țărilor Parteneriatului Estic. La fel, în viitor, se va modifica și conceptul de membru al UE.  

Pentru detalii, contactaţi Coordonatorul Relaţii Publice, Diana Lungu: diana.lungu@viitorul.org sau la numărul de telefon 0 22 222 331.