Lansarea proiectului „Spune NU discriminării”



Comunicat de presă 

Lansarea proiectului „Spune NU discriminării”

În perioada 11 noiembrie 2013 – 11 noiembrie 2014, Asociația Copiilor Surzi din Moldova, în parteneriat cu Centrul de Reabilitare şi Consiliere pentru Copii şi Tineri cu Dizabilităţi Mentale şi Fizice de Dezvoltare "OSORC" din Tiraspol , va implementa proiectul “Spune nu discriminării”.

Proiectul este implementat cu asistenţa financiară a Programului „Susţinerea Măsurilor de Promovare a Încrederii", finanţat de Uniunea Europeană, co-finanţat şi implementat de Programul Naţiunilor Unite pentru Dezvoltare.        

 “Spune NU discriminării” este un proiect de incluziune socială, care presupune un schimb de exeprienţă între 40 de tineri de pe ambele maluri ale Nistrului.

Proiectul își propune să contribuie la creșterea incluziunii sociale a tinerilor dezavantajați de pe cele două maluri, cu accent pe tinerii cu dizabilități, prin stimularea participării active a acestora la diverse activități (cursuri de instruire, seminare, școli de vară, expoziții).

Obiectivele proiectului sunt:

  • Implementarea unui program de instruire a tinerilor cu dizabilități în domeniul drepturilor omului și a dreptului de angajare în câmpul muncii;
  • Elaborarea unui ghid practic în vederea angajării tinerilor cu dizabilități, cu participarea specialiștilor din cele două regiuni ale Moldovei;
  • Dezvoltarea și implementarea unui program de informare și promovare a drepturilor persoanelor cu dizabilități din Republica Moldova;
  • Sensibilizarea și informarea angajatorilor de pe ambele maluri ale Nistrului vizavi de capacitățile profesionale ale persoanelor cu dizabilități în diverse domenii.

Beneficiarii direcți ai proiectului vor fi 40 de tineri cu dizabilități de pe ambele maluri ale Nistrului, iar cei indirecți sunt familiile persoanelor cu dizabilități, companiile private (estimativ 30) și societatea în ansamblu.   

                       

       UE      Acest proiect este realizat cu asistenţa Programului “SusţinereaUNDP_Logo_Medium.jpg" alt="UNDP Logo Medium" width="100" height="166" />

             Măsurilor de Promovare a Încrederii”, finanţat de Uniunea Europeană,

             co-finanţat şi implementat de Programul Naţiunilor Unite pentru

              Dezvoltare. Programul UE-PNUD îşi propune să contribuie la

                                                   promovarea încrederii între ambele maluri ale Nistrului prin

                                                   implicarea autorităţilor locale, societăţii civile, comunităţii de afaceri

                                                   şi altor părţi interesate în activităţile de dezvoltare economică şi

                                                   socială a comunităţilor locale.

Pentru mai multe informații contactați:

Veronica Căpătici

Coordonator de proiect

tel.+373 22 281701; +37369291790

e-mail: vcapatici@yahoo.fr

sau

Ludmila Borodina

tel.+37377864599; +37353377007

e-mail: osorc@mail.ru