Apel către actorii, ce abordează tematica suicidului în spațiu public



yellow 1Deoarece tematica abordării suicidului este un domeniu nou pentru R. Moldova și cadrul profesionist de abordare a fenomenul în spațiul public și privat este încă în formare, recomandăm insistent tuturor specailiștilor, reprezentanților media, al instituțiilor de stat, ONG, etc., să se abțină să ofere informații nedocumentate și fără considerație față de potențialii consumatori ai informației, care au fost/sunt expuse fenomenului, protejînd în mod special copiii.

Invităm actorii din societate, în raza de activitate a cărora intră abordarea acestei tematici, să se documenteze asupra principiilor de abordare a subiectului pentru a fi în stare să ofere un mesaj de compasiune, în cunoștință de cauză, competent și cu considerație față de cei, care au nevoie de ajutor și susținere.

Cerem evitarea abordării fenomenului de pe poziția statisticilor oficiale, excluzînd tonul fatalist, de dramatizare sau de show, focusînd mesajul către accentuarea valorii vieții și încurajarea speranței.

Pentru mai multă informare recomandăm consultarea materialelor de pe pagina web www.pentruviata.md, altor resurse, cît și a specialiștilor în domeniu suicidologiei.

Vă mulțumim pentru receptivitate!

Cei interesați în dezvoltarea abilităților de abordare a tematicii în spațiu, public pot să ne contacteze la ajutor@pentruviata.md pentru consultație gratuită. 

Tel. 069379000

Persoana de contact - Liuba Ceban