Adolescentii Changemakers din diferite localitati au participat azi la sedinta Consiliului National pentru Protectia Drepturilor Copilului



Chișinău, 30 mai, 2013 - În cadrul evenimentelor Rețelei Naționale ”Changemakers” adolescenții activiști din Clubul ”Changemakers” din or. Chișinău, Grupul de inițiativă ” Împreună pentru un viitor mai bun” din s. Taraclia, r. Căușeni și Clubul ” Olimpus” din s. Bănești, r. Telenești au participat azi la ședința Consiliului cu propuneri, discuții, întrebări despre protecția copilului în zonele rurale și susținerea inițiativelor adolescenților.


Unul din subiecte ale şedinţei, pe care tinerii le-au discutat cu de reprezentanții Ministerelor, a fost eficientizarea răspunsului la situațiile critice, în care se poate afla copilul dintr-o localitate rurală, în cazul în care se va face un apel la linia telefonică de asistenţă gratuită pentru copii.


De asemenea, tinerii au venit cu propuneri și au solicitat susținere autorităților în proces de autoorganizare a timpului liber pentru perioada de vară.


Totodată, tinerii au participat activ, expunîndu-și opiniile în cadrul discuțiilor cu reprezentanții media la evenimentul de lansare a Campaniei naţionale „Violenţa nu poate fi tradiţie. Renunţă la bătaie!”, care a avut loc imediat după ședința Consiliului.


Pe lîngă acestea, la etajul 1 a Casei Guvernului (intrare din str. Pușkin) a fost inaugurată Expoziţia cu picturi și fotografii cu titlu ”Frumosul, copilăria și talentul spun ”NU” violenței!”, organizată cu participarea tinerilor membri al Clubului ”Changemakers” și a fotografului Eugen Lachi (www.eugenelucky.com). Acesta din urmă a prezentat fotografiile cu copiii din diferite zone ale R. Moldova. Inaugurarea Expoziției a fost urmată de discuții cordiale despre importanța activismului tinerilor, despre viitor și despre schimbare dintre tinerii și Dl Mihai Moldovanu, Președinte al Consiliului și Viceprim-ministru al R. Moldova.


În urma ședinței tinerii s-au expus pozitiv asupra experienței lor, cît și și-au manifestat speranța că propunerile lor vor fi abordate cu considerație și seriozitate din partea autorităților.


*****************************


Această inițiativa aparține AO Altruism și face parte din proiectul ”Rețeaua Națională Changemakers”, lansat de către Liuba Ceban, absolventă a programului ”H. Humphrey” din cadrul Departamentului de Stat SUA și este susținut de către Ambasada SUA în R. Moldova ca grant cîștigat pentru absolvenții programelor de schimb.


Pentru Contact:


Liuba Ceban


liuba.ceban@changemakers.md


069379000

www.changemakers.md

www.facebook.com/changemakers.md

Sursa - http://www.changemakers.md/adolescentii-changemakers-din-diferite-localitati-au-participat-azi-la-sedinta-consiliului-national-pentru-protectia-drepturilor-copilului/