Voluntarii Diaconiei s-au întrunit de "Ziua Voluntarilor Diaconiei"



IMG 0229mSâmbătă, 16 martie, în incinta Centrului Republican pentru Copii şi Tineret „Artico” s-a desfăşurat „Ziua Voluntarilor Diaconiei”.

Evenimentul a fost organizat cu scopul de a consolida echipa de voluntari a Diaconiei şi de a le mulţumi tinerilor pentru implicarea activă în cadrul proiectelor şi activităţilor desfăşurate de organizaţie.

La serbare au fost 120 de participanţi – voluntari şi coordonatori de voluntari din cele 6 centre parohiale ale Diaconiei şi din grupul Young Diaconia Chişinău – gazda şi organizatorul evenimentului – şi angajaţii Misiunii Sociale „Diaconia”.

De asemenea, a fost prezent Înalt Prea Sfinţia Sa, Petru Păduraru, Arhiepiscop al Chişinăului, Mitropolit al Basarabiei şi Exarh al Plaiurilor, care a binecuvântat evenimentul şi şi-a exprimat consideraţia pentru munca depusă de tinerii voluntari pentru promovarea unei cauze nobile. „Aveţi o misiune care cere multă îngăduinţă şi dragoste, însă trebuie să urmăm exemplul lui Hristos şi să-i ajutăm pe cei nevoiaşi cu posibilităţile pe care le avem, căci cel care dă şi primeşte binele, acela va primi dragostea şi milostivirea Domnului”, a menţionat Înalt Prea Sfinţia Sa în discursul său.

Cu un discurs de salut a venit şi directorul Misiunii Sociale „Diaconia”, Igor Belei, care le-a mulţumit grupurilor de voluntari pentru eforturile depuse în îndeplinirea scopului organizaţiei şi le-a oferit câte o diplomă: „Dumnezeu lucrează prin oameni, iar aceşti copii frumoşi sunt tocmai acele mădulare ale lui Hristos care sunt în lume şi lucrează pentru cei săraci”.

În cadrul evenimentului, fiecare grup de voluntari s-a prezentat prin intermediul unui număr artistic: scenetă, dans sau texte hazlii. Astfel, grupurile au avut posibilitatea de a se cunoaşte  mai bine şi au conştientizat că formează o echipă. „Prin intermediul acestui eveniment, am reuşit să unim grupurile de voluntari şi să le mobilizăm să participe la crearea atmosferei de sărbătoare prin prezentări interesante, originale şi frumoase”, a afirmat Nadejda Florea, coordonatorul proiectelor educative şi de voluntariat din cadrul Diaconiei.

Toţi voluntarii au dansat şi au participat la diferite jocuri, demonstrând că într-adevăr formează o echipă. Tinerii au fost entuziasmaţi de acest eveniment şi au simţit cât de importanţi sunt pentru organizaţie. Iată ce au spus ei:

Inga, voluntară în cadrul Centrului parohial „Sfântul Stelian” din Feteşti: „Mă bucur nespus să mă aflu aici.  Este prima mea întâlnire cu toţi voluntarii Diaconiei şi, pentru mine, acest eveniment a fost un pas important spre a ne cunoaşte mai bine”.

Domniţa, voluntară la Centrul parohial din Coşcalia: „Ne-am pregătit intens pentru prezentarea la acest eveniment şi sunt fericită că a ieşit bine. M-am încărcat cu multe emoţii pozitive şi mi-am făcut cunoştinţe noi.”

Mădălina, voluntară în cadrul Centrului parohial „Sfânta Maria Magdalena“ din satul Roşu: „Datorită acestei sărbători, m-am simţit parte a unei echipe care lucrează pentru a-i ajuta pe cei care au nevoie de susţinere.”

Voluntarii au un rol esenţial în cadrul organizaţie, implicându-se activ în activităţile desfăşurate de aceasta. Cu susţinerea lor, sunt organizate activităţi de educaţie non-formală a copiilor şi acţiuni de ajutorare a bătrânilor şi sunt desfăşurate campanii sociale. Datorită acestor tineri cu suflet mare, Diaconia obţine un suport important în îndeplinirea misiunii sale.