Ziua Portilor Deschise



Fundatia  “Ecoul Cernobilului” Chisinau  organizeaza in  data  de  23 noiembrie 2011, intre orele 11.00 - 16.00, in str. Miron Costin nr. 13/4, „ZIUA PORTILOR DESCHISE la Atelierele de terapie ocupationala”. Atelierele – infiintate prin replicare, cu ajutorul Fundatiei „Alaturi de Voi” Romania - vor fi deschise tuturor vizitatorilor, intentia fiind de a facilita un transfer de experienta in ceea ce priveste organizarea si functionarea acestor structuri de economie sociala in faza incipienta.

Vizitatori vor primi informatii importante despre orientarea profesionala si calificarea unei persoane cu dizabilitati.

Mentionam ca Fundatia „Ecoul Cernobalului” a infiintat  la Chisinau primele ateliere de terapie vocationala in domeniile legatorie manuala si calculatoare, la care 40 de tineri cu dizabilitati pot invata si practica cele doua meserii, scopul fiind identificarea  potentialului fiecarui tinar in parte si valorificarea lui prin formarea de abilitati care sa le permita ulterior integrarea sociala si profesionala.

De asemenea, ADV Romania (www.alaturidevoi.ro) care este un promotor al economiei sociale, va prezenta pasii care se pot face in dezvoltarea unei structuri de economie sociala si experienta sa in acest domeniu in Romania ,unde a dezvoltat trei unitati protejate autorize – Util Deco – in care sunt create locuri de munca pentru 30 de persoane cu dizabilitati si care produc o gama larga de produse si servicii (detalii www.utildeco.ro ).

Ziua Portilor Deschise la atelierele de terapie vocationala - este un eveniment care face parte din proiectul „Identifica valoarea”, cod MIS-ETC 938, derulat in perioada aprilie 2011 – octombrie 2012, de Fundatia „Ecoul Cernobilului” in parteneriat cu Fundatia „Alaturi de Voi” Romania. Proiectul beneficiza de un buget de 147.470 euro fiind co-finantat din Fondul Social European prin Programul Operational Comun Romania – Ucraina – Republica Moldova 2007 – 2013, prioritatea 3Promovarea activitatilor people to people”, masura 3.1 Sprijin pentru administratia locală si regionala, pentru societatea civila si comunitatile locale.  

Va rugam sa confirmati participarea, la tel. 069330879, mail nataliahasan@gmail.com , persoana de contact Hasan Natalia, presedinte/manager proiect.

Articol adaugat de: Mihaela Olteanu
Alte articole de la acest autor: