Transfer de experienta in Republica Moldova



Fundatia “Ecoul Cernobilului” din Republica Moldova va invita la conferinta de presa de lansare a proiectului “Identifica valoarea!”, implementat in parteneriat cu Fundatia „Alaturi de Voi” Romania, eveniment ce va avea loc joi, 16 iunie 2011, ora 11.00, in sala de conferinte a  Agentiei de presa “Info-Prim Neo”, Casa Presei, str. Puskin 22, of. 446.

Prin acest proiect ne propunem sa dezvoltam servicii de terapie vocationala si formare pentru 40 de tineri cu dizabilitati din Moldova, beneficiari ai partenerului. Practic, se vor replica la Fundatia ”Ecoul Cernobilului” din Chisinau atelierele de terapie vocationala – calculatoare si legatorie manuala infiintate de ADV Romania din anul 2004, in centrele sale din Iasi, Constanta si Tg. Mures, punandu-se astfel bazele pentru dezvoltarea in timp a unor servicii de economie sociala.

Proiectul se va derula pe o perioada de 18 luni (aprilie 2011 – octombrie 2012) si va beneficia de un buget de 147.470 euro, fiind cofinantat de Uniunea Europeana prin Programul Operational Comun Romania-Ucraina-Republica Moldova 2007-2013, prioritatea 3 Promovarea activitatilor people to people”, masura 3.1 Sprijin pentru administratia locală si regionala, pentru societatea civila si comunitatile locale.

Prin intermediul proiectului ”Identifica valoarea!” vom investi in punerea in evidenta a potentialului fiecarui tanar cu dizabilitate, prin replicarea unui serviciu care are succes in Romania.

•          Mentionam ca Fundatia „Alaturi de Voi” Romania a inceput dezvoltarea structurii de economie sociala prin infiintarea de ateliere de terapie vocationala, ajungand sa aiba astazi unitati protejate autorizate Util Deco (www.utildeco.ro ) in Iasi, Constanta si Mures, cu 11 ateliere functionale si 29 de angajati din randul persoanelor cu handicap.

Pentru mai multe informatii va rugam sa contactati coordonatorul de proiect – Nadejda Iurcovschi  (telefon +373  68314297).

Articol adaugat de: Mihaela Olteanu
Alte articole de la acest autor: