De la mic la mare au participat la sărbătorile naționale din luna august în s. Colibași, raionul Cahul




La finele lunii august anul curent, cu prilejul sărbătorilor naționale, Grupul Local de Inițiativă din s. Colibași raionul Cahul, a reușit să ofere cetățenilor din localitate clipe de neuitat.

Astfel, pe stadionul din centrul satului, au fost organizate un șir de activități pentru colibășeni de diferite vîrste.

La competiția de Minifotbal au participat trei echipe: Echipa de Copii, Echipa Junior și Echipa Veteranilor din sat.

La lupta națională Trînta pentru cei doi cocoși s-au luptat copii de pînă la 13 ani și tineri de 13-18 ani, iar pentru berbec s-au luptat bărbații colibășeni.

Copiii și tinerii neantrenați în competiții au avut parte de un program distractiv organizat de cei 10 tineri, membrii Grupului Local de Inițiativă din s. Colibași, care au reușit să implice fiecare participant la activități sportive și de joc.

Sărbătorile în s. Colibași au fost încheiate cu o horă organizată la Casa de cultură din localitate, unde colibășenii, de la mic la mare, au avut posibilitatea de a demonstra arta dansului popular cu specificul localității.

Aceste activități sunt parte componentă a Planului de acțiuni elaborat de către Grupul Local de Inițiativă din s. Colibași, fiind organizate în cadrul proiectului “Tinerii din s. Colibași – promotorii mobilizării comunității”.

Scopul proiectului este creșterea gradului activismului civic și promovarea parteneriatelor sociale prin crearea și aplicarea unui mecanism-model durabil de participare civică cu implicarea nemijlocită a tinerilor la nivel local.

Acest proiect este finanțat în cadrul „Programului de Granturi Mici pentru Susținerea Inițiativelor Democratice” de către Ambasada Statelor Unite în Republica Moldova.

Persoana de contact – Victoria Matveev, președintele A.O. INTECO

Tel: 373 22 733197, 373 22 733754, 373 69114697.

E-mal: intecomd@yahoo.com


Posted: 2011-09-30 10:06:56

Initiative Democratice