Un teren de joacă modern pentru o copilărie veselă



alt

Zeci de copii sunt în culmea fericirii, pentru că în centrul comunei Bobeica a fost construit un teren de joacă modern cu tobogane, balansoare, carusel etc. – toate viu colorate, atrăgând chiar şi părinții, bunicii. Chiar din primele ore copiii au testat instalaţiile. Recent a avut loc inaugurarea festivă și sfințirea acestui teren destinat copiilor, care a apărut în cadrul proiectului "Copilărie fericită pentru copiii din comuna Bobeica", finanţat de către Fundaţia Est-Europeană cu sprijinul financiar al Agenției Suedeze pentru Dezvoltare și Cooperare Internațională (SIDA/ASDI), Ministerul Afacerilor Externe al Danemarcii (DANIDA), Fundația Eurasia, USAID, implementat de A.O. Always together. Mesajul nu reflecta neapărat punctul de vedere al finanțatorilor.

La eveniment au participat primarul comunei Bobeica Musteață Lilian, ex-primarul Moraru Andrei, doi preoți şi implementatorii proiectului A.O. Always together și SRL Crisdancom, la fel au participat și agenți economici care au contribuit financiar la construcția terenului, părinți, copii ș.a.
Graţie programului Parteneriate economice locale al Fundației Est-Europene, acum toți copiii comunei au unde să-și petreacă timpul liber.

Terenul a fost inaugurat prin tăierea panglicii de către dna Bucur Stela, Musteață Lilian şi Moraru Andrei, ajutaţi de unul dintre copiii prezenţi la festivitate și sfințirea de către doi preoți. A fost o zi importantă deoarece exact în acea zi se serba și ziua satului Bobeica, sărbătoare dublă pentru localnici.

Rezultatul a fost înalt apreciat de săteni:- s-a făcut un lucru minunat, au spus ei.

Părinții sunt bucuroşi pentru odraslele lor. Acum copilăria lor va fi un pic mai colorată şi mai veselă, spun ei. În numele părinţilor au fost aduse mesaje de mulţumire Copiii se bucură de acest teren zilnic și toată ziua ei vor avea acces liber la distracții.
La eveniment au contribuit și voluntarii organizației, au pregătit terenul cu baloane și pop-corn ce au fost serviți toții copiii și părinții acestora.
Proiectul implementat la Bobeica a fost condus de A.O. Always together, în frunte cu Stela Bucur, președinta organizației în colaborare cu primăria Bobeica și sectorul privat. Proiectul dat a demonstrat că poate exista o conlucrare eficientă între domeniul public şi privat. La implementarea lui au participat atât APL, cât şi agenţi economici. Sperăm ulterior să se implice activ şi societatea civilă. Considerăm că proiectul dat este unul de succes, prin intermediul căruia este soluţionată o problemă mică, dar importantă a satului nostru.
Aducem sincere mulțumiri finanțatorilor, agenților economici, voluntarilor și tuturor persoanelor care s-au implicat la construcția terenului de joc.