Primul ziar local în satul Chirca, r-l Anenii Noi, lansat



După mai multe eforturi, echipa de ”tineri jurnaliști” din localitatea Chirca, Anenii Noi, au reușit să scoată de sub lumina tiparului primul număr al ziarului local „Chirca Azi”.

Lansarea oficială a ziarului a avut loc vineri, 29 iulie. La eveniment au participat primarul localității Vitalie Crangaci precum și reprezentantul Ambasadei SUA în Republica Moldova, John McGregor. Evident că de la eveniment nu au lipsit echipa de lucru a ziarului, formată din elevi ai gimnaziului din sat.
Articolul principal din primul număr al ziarului a fost realizat de către elevele gimnaziului, Corina Poalelungi și Cezara Muntean, care au realizat un interviu cu Anastasia Iacobaș, cea mai vârstnică locuitoare din localitate, care pe 15 iunie a împlinit 102 ani. Au fost lansate de asemenea și două concursuri de eseuri, unul pentru adulți, cu titlul „Responsabilitatea civică înseamnă …”, și unul pentru copii „Cum se măsoară bunătatea?”.
Alte titluri din ziar sunt: Problemele noastre, Vecinii, Istoric, Legea Funciară, Pagina Copiilor, etc.
După lansarea oficială, elevii au mers pe la toate cele 850 de gospodării și au distribuit exemplare ale noului ziar.
Urăm mult succes în continuare elevilor care s-au implicat în editarea acestui număr al ziarului: Cernoleov Andrei, Roșca Mihai, Trifan Alexandra, Munteanu Cezara, Popsuico Vlada, Roscot Natalia, Bîzgu Valeria, Brad Gheorghe, Poalelungi Corina, Iaroș Ecaterina, Melinic Mihaela.
Cu speranța că acest ziar va constitui o platformă de comunicare între autoritățile publice locale și comunitate, echipa de lucru cheamă toți locuitorii la participare în editarea ziarului, prin oferire de informații, întrebări, sugestii de îmbunătățire.

Asociația Obștească “Generația Pro-Moldova” aduce sincere mulțumiri Departamentului de Stat al Ambasadei SUA în Republica Moldova pentru încrederea și susținerea acordată în implementarea proiectului ”Intersecții ale democrației”.
altalt

Posted: 2011-08-02 12:03:18
Initiative Democratice