Societatea Civilă din Ungheni împotriva Violenţei Domestice




Violenţa în familie (domestică) este un fenomen deosebit, astfel încît să provoace multe discuţii la nivel de raion, oraş, sau chiar ţară.

Asociaţia Obştească „Alternative Sociale”, Ungheni, vine să acopere segmentul neacoperit, prin dezvoltarea unui mecanism sigur de depistare şi referire a cazurilor de violenţă în familie la nivel de raion.

Finanţat de Ambasada SUA, proiectul „Societatea civilă împotriva violenţei domestice” prezintă, la nivel local, iniţierea unor măsuri de protecţie destinate uneia dintre cele mai vulnerabile pături sociale – victimelor agresiei familiale.

Începînd cu 1 august 2010, perioada de 12 luni, în care va fi implementat proiectul, se va caracteriza prin campanii de informare a populaţiei vizînd fenomenul sus-menţionat, crearea telefonului de încredere, instruiri cu AO „Refugiul Casa Mărioarei” (asociaţie axată şi experimentată în protecţia victimelor violenţei în familie), dar şi plasarea cazurilor de urgenţă în cadrul Centrelor de Plasament – „Cuplul mamă-copil”, or. Corneşti şi Centrul CREDO, Ungheni. Asistenţa victimelor va fi realizată în parteneriat cu DASPF Ungheni şi AO „Refugiul Casa Mărioarei”.

Implicarea activă în depistarea, analiza şi soluţionarea cazurilor de violenţă în familie vor avea asistenţii sociali comunitari, poliţiştii de sector, care anterior vor fi instruiţi în probleme de integrare a grupului-ţintă, respectarea confidenţialităţii şi aspecte de reacţionare rapidă şi eficientă.

Menţionăm că AO „Alternative Sociale” se axează pe acordarea serviciilor sociale persoanelor defavorizate, precum şi reintegrarea acestora, dar şi elaborarea programelor de rezolvare şi soluţionare a problemelor familiilor în dificultate.



Posted: 2010-08-24 00:15:39

Blog | Iniţiative Democratice