Voluntari și Voluntare pentru Fiecare

Distribuie prietenilor:Alătură-te proiectului Voluntari și Voluntare pentru Fiecare, iar noi îți Vom oferi o serie de training-uri de calitate!

Proiectul Voluntari și Voluntare pentru Fiecare este un proiect destinat tinerilor implicați sau care vor să se implice în activități de voluntariat, născut din dorința de a face lucrurile să meargă mai bine.

În contextul activității pe care o desfășurăm și în urma interacțiunii zilnice cu voluntarii și cu beneficiarii, am identificat necesitatea creării unui șpațiu prietenos în care să putem discuta și analiza problemele cu care ne confruntăm în oferirea suportului pe care îl oferim. 

Asftel, în cele 5 zile de instruire, Vei avea posibilitatea să dezbați, să întrebi și să dezvolți competențe pe următoarele domenii: 

- Informația cu caracter personal. Ce poate fi în mediu online și ce nu este recomandat să fie public? (drepturile omului)
Informația cu caracter personal publicată în spațiul online deseori ne poate crea momente neplăcute
Dacă suntem informați despre ce poate fi compromițător pentru viața noastră personală, suntem în siguranța, sau cel puțin știm că ne-am protejat.

- Prevenirea și informarea persoanelor supuse violenței domestice
Pentru mulți, violența este o normalitate, o formă de ”manifestare a iubirii” (arhicunoscutul ”mă bate, deci mă iubește”), a nemulțumirii și revoltei etc. Este important să înțelegem și să îi ajutăm și pe alții să înțeleagă că violența nu este nici o Normalitate, nici o formă de manifestare a iubirii și că nimeni nu ”merită” să fie supus violenței. 

- Activitatea și interacțiunea cu persoanele cu necesități speciale (copii)
Interacțiunea cu membrii comunității nu este întotdeauna o sarcină din cele mai ușoare, cu atât mai mult cu persoanele cu necesități speciale, îndeosebi cu copiii. Pentru că copii sunt mai sensibili și mai fragili din punct de vedere emoțional, e imperativ să cunoaștem modalități sigure și non-intruzive de comunicare. 

- Oferirea primului ajutor în situații extreme
Aplicarea imediată și corectă a tehnicilor de prim ajutor poate fi, de multe ori, decisivă pentru viața celuilalt. În acest sens, ne propunem să te ajutăm, ca mai apoi să poți și tu să ajuți. 

Instruirea va fi livrată în limba română. 
Dacă nu ai reușit să te înregistrezi, o poți face la linkul de mai jos: 
https://forms.gle/cZMDCDHQm6kusydCA

Acest workshop este organizat de către Inițiativa Oameni pentru oameni / Voluntar.md în parteneriat cu Asociatia “Paliec mājās“ și este parte componenta a Proiectului Împreună Împotriva Covid-19 implementat în parteneriat cu asociația “Paliec mājās“, cu suportul generos al Ministerului Afacerilor Externe al Republicii Letone.

 

123037444 189415529379972 9126191841600476646 o

Alte articole:

Distribuie prietenilor:


Articolele publicate din 1 iunie 2020 nu au fost supuse verificarilor

Administratorii portalului nu poartă răspundere pentru conţinutul postărilor şi materialelor plasate de utilizatorii site-ului. Utilizaţi informaţia din acest articol pe propriul risc.

logoStarNet

Hostingul si serviciile internet pentru administrarea portalului CIVIC.MD sunt oferite gratuit de compania Starnet

Logati-va cu una din retelele sociale pentru a crea un cont nou. Puteti modifica datele de acces si alege o parola dupa crearea contului.