Ai o idee de afacere tech? Aplică în programul Upcelerator, ediția #AI, la Orange Digital Center



Acceleratorul în faza de idee Upcelerator, ediția #AI, ajută tinerii să dezvolte și să lanseze soluții de afaceri tech bazate pe inteligența artificială în doar 3 luni.

 

Programul se va desfășura în perioada septembrie - noiembrie, în limba engleză, și include 12 module de învățare, workshop-uri interactive și sesiuni de mentorat personalizat. Obiectivul final al participanților este de a dezvolta un MVP (produs minim viabil) care integrează inteligența artificială și poate deveni o afacere scalabilă.

 

Cum funcționează ediția #AI:

  1. Înscriere prin formular: până pe 5 septembrie, aici.
  2. Bootcamp de lansare: 7 septembrie – atât sesiuni de generare a ideilor, introducere în startup-uri tehnologice și AI, selecția finală a participanților, cât și lansarea programului (eveniment hibrid).
  3. Accelerator online: 9 septembrie – 25 noiembrie, 12 module care includ sesiuni live cu experți, mentorat personalizat, dezvoltarea produsului și monitorizarea progresului.
  4. Evaluare finală: noiembrie – selecția finaliștilor pentru Demo Day.
  5. Demo Day: 26 noiembrie – celebrarea și prezentarea startup-urilor în fața unui public interesat (fondatori tech, investitori, parteneri, startup entuziaști), offline la Orange Digital Center.

 

Ediția dată a programului Upcelerator by Dreamups, realizată în colaborare cu Orange Digital Center și Sigmoid, oferă tinerilor antreprenori tech șansa de a dezvolta soluții bazate pe inteligența artificială timp de 3 luni, fără costuri. Participanții vor avea, de asemenea, acces și suport în Machine Learning și Inteligență Artificială, pentru a construi MVP-uri funcționale și a transforma ideile inovatoare în realitate.

 

7 beneficii pentru participanți:

  1. Remote, acces din orice colț al lumii.
  2. 0% cotă parte din companie; programul este complet gratuit.
  3. Sarcini practice și resurse de învățare pe platforma de e-learning UpFactory.
  4. 12 module cu resurse și framework-uri pentru transformarea ideii tale într-un startup scalabil.
  5. 100+ ore de ghidare personalizată din partea mentorilor rezidenți, atât experți în business și startup-uri, cât și experți în Machine Learning/AI.
  6. Acces la 30+ mentori internaționali și locali, prin sesiuni live online săptămânale.
  7. 3 meetup-uri cu fondatori de startup, oportunități de networking și integrarea în comunitatea de startup-uri.

 

Pentru cine este programul?

  • Persoane cu idei de afacere tech care doresc să le testeze și să le dezvolte.
  • Antreprenori în faza incipientă care au nevoie de suport pentru dezvoltarea startup-ului lor.
  • Profesioniști din diverse domenii (marketing, resurse umane, medicină etc.) care vor să transforme cunoștințele lor într-o afacere.
  • Ingineri și specialiști IT, un avantaj este cunoașterea Machine Learning și AI, care doresc să creeze soluții software inovatoare.
  • Participanți internaționali și din diasporă, care pot participa online și doresc să dezvolte afaceri tehnologice.

 

Criterii de eligibilitate:

  • Vârsta între 18 și 35 de ani și cunoștințe de engleză la nivel B2
  • Pentru echipe, cel puțin 2 membri au cunoștințe de engleză la nivel B2
  • Disponibilitate de participare la sesiuni și acces la internet pentru cele 3 luni de program
  • Dorința de a dezvolta o idee de afacere tech bazată cu integrarea inteligența artificială

 

Upcelerator, ediția Orange Digital Center, se va desfășura remote în perioada septembrie - noiembrie, cu activități online și hibrid, în limba engleză. Taxa de participare, în mod normal este de €499 per echipă, dar este absolut gratuită în acest an.

 

Pentru a participa, completează formularul de înscriere până pe 5 septembrie. Selecția se va baza pe calitatea aplicării și participării la bootcamp, iar, dacă este necesar, se vor organiza interviuri cu aplicanții.

 

P.S. Aplică chiar dacă ai îndoieli privind eligibilitatea, deoarece organizatorii vor evalua cu atenție fiecare aplicare pentru a explora tot potențialul.

 

Upcelerator este un accelerator pentru startup-uri în faza incipientă, organizat de Dreamups și Orange Digital Center, cu implementare expertizei organizației Sigmoid, cu suportul Agenției Naționale pentru Tineret în cadrul Programului anual de Granturi pentru Organizațiile de Tineret 2024, totodată susținut prin Proiectul Tehnologiile Viitorului, finanțat de USAID, Suedia și Marea Britanie, cu suportul Ukraine-Moldova American Enterprise Fund, și sprijinul comunității de investitori „Mozaic”.