Training pentru Profesori și lucrători de tineret privind "Programul pentru o învățare mai bună,,
🤝 Suntem încântați să vă invităm la un training special dedicat cadrelor didactice și lucrătorilor de tineret privind Programul pentru o învățare mai bună,, care lucrează cu copiii (10 - 16 ani) în condiții dificile. Acest eveniment este conceput pentru a vă oferi instrumentele și cunoștințele necesare pentru a sprijini recuperarea copiilor afectați de stres și traume.
📍Subiecte abordate în cadrul trainingului:
- Înțelegerea stresului: Cum afectează stresul pe copii cu o vârstă cuprinsă între 10 - 16 ani și metode eficiente de identificare a semnelor de stres.
- Sprijinirea recuperării: Strategii și tehnici pentru a oferi suport emoțional și psihologic copiilor în dificultate.
- Exerciții de calmare: Activități practice pentru a ajuta copiii să-și regăsească liniștea și echilibrul interior.
❗Criterii de eligibilitate:
- Cunoașterea limbii române și ruse.
- Experiența în predare formală și non-formală reprezintă un avantaj.
- Experiența în lucrul cu tinerii va fi considerată un plus.
ℹ️ Acest training se bazează pe Programul BLP 1 (Programul pentru o Învățare mai Bună), care are ca scop îmbunătățirea condițiilor de învățare pentru copii. Programul este implementat în 26 de țări și datele cercetărilor arată că participarea la acest program ajută copiii să își îmbunătățească capacitatea de a-și înțelege emoțiile, a le comunica și autoregla, astfel îmbunătățindu-și starea de bine.
Nu ratați această oportunitate de a învăța cum să creați un mediu de învățare mai sigur și mai susținător pentru elevii dumneavoastră. Înscrieți-vă acum și alăturați-vă eforturilor noastre de a sprijini recuperarea copiilor în situații de criză.
*Această activitate este implementată de Consiliul Național al Tineretului din Moldova, finanțată de Agenția Norvegiană pentru Cooperare și Dezvoltare și susținută de Consiliul Norvegian pentru Refugiați – NRC, în cadrul proiectului „Împuternicirea copiilor și adolescenților strămutați forțat prin educație formală și non-formală de calitate”.