Workshop online nr.4 pentru jurnaliști „Combaterea dezinformării în Moldova”, 21 iunie



Workshop online nr.4 pentru jurnaliști „Combaterea dezinformării în Moldova”, 21 iunie

Centrul Analitic Independent „Expert-Grup”, în colaborare cu Centrul de Studii pentru Europa de Est din Vilnius, are plăcerea de a invita reprezentanții mass-media să participe la un atelier online (workshop) dedicat tematicii combaterii dezinformării în Moldova, ca parte a proiectului „Construirea comunicării strategice pentru a contracara dezinformarea rusă în Moldova”.

Evenimentul online va avea loc pe 21 iunie la orele 12.00-14.30 (GMT+3). Acesta face parte dintr-o serie de șase ateliere în care experți specializați din Moldova, Lituania și agențiile UE își vor împărtăși cunoștințele cu jurnaliștii, părțile interesate și comunitatea de experți în cadrul „Platformei de comunicare strategică pentru combaterea dezinformării ruse în Moldova”. 

  • Cel de-al patrulea atelier online va explora tendințele actuale de dezinformare, cu exemple specifice furnizate pentru a ilustra aceste dinamice. În plus, vor fi discutate metodele, instrumentele și mecanismele eficiente aplicate în Lituania, oferind acestea drept cele mai bune practici pe care jurnaliștii moldoveni să le adopte în combaterea dezinformarii. De asemenea, va fi prezentată o prezentare privind cercetarea dezinformarii în spațiul public și organizarea de campanii educaționale de alfabetizare mediatică.. 
  • În cadrul evenimentului, jurnaliștii moldoveni vor avea ocazia să interacționeze cu doamna Indrė Makaraitytė, redactorul Departamentului de Investigații al Radioului și Televiziunii Naționale din Lituania precum și cu domnul Viktoras Daukšas, Director, Debunk.org - Centrul de Analiză a Dezinformației.
  • Workshopul se va desfășura în limba engleză.

Învităm persoanele interesate să se înregistreze la evenimentul online la următorul link: 

https://www.eesc.lt/registration-to-the-online-event-platform-for-strategic-communication-to-counter-russian-disinformation-in-moldova-workshop-4-providing-expertise-to-moldovan-journalists/

Termen limită pentru înregistrare: 20 iunie, 18:00 (GMT+3)  Link de conectare către atelierul online va fi trimis prin e-mail participanților selectați după înregistrare.

Despre proiect: Atelierele online fac parte din proiectul întitulat „Construirea comunicării strategice pentru combaterea dezinformării rusești în Moldova”. Proiectul se derulează din septembrie 2023 până în decembrie 2024 și este implementat de către „Expert-Grup” în parteneriat cu Centrul de Studii pentru Europa de Est din Vilnius, cu sprijinul financiar al Ministerului Afacerilor Externe al Lituaniei.