Cluburile de interese ”EcoExplorers” pentru tinerii din 5 regiuni din țarăDacă vrei să fii agent în promovarea educației ecologice în localitatea ta, noi te ajutăm să creezi și dezvolți Clubul de interese și competențe verzi -  ”EcoExporers” chiar în comunitatea ta! 

5

Cui se adresează: tinerilor și adulților, din raioanele Ungheni, Nisporeni, Călărași, Hîncești, Fălești.

Despre proiect: Proiectul "EcoExplorers: Construind Generația Verde" se axează pe dezvoltarea competențelor verzi în rândul tinerilor din Republica Moldova pentru a conecta curiozitatea și activismul tinerilor la provocările actuale, și, prin urmare, să sporim participarea tinerilor în beneficiul comunității din care fac parte.

Prin intermediul unei serii de activități interactive și educative, proiectul își propune să încurajeze și să abiliteze tinerii să devină agenți activi în promovarea educației ecologice și să le ofere instrumentele necesare pentru a deveni lideri ecologici în comunitățile lor.

Specificul proiectului rezidă din activitățile non-formale și empirice: începând cu Academia de abilitare pe tematici legate de educație ecologică, combinând cu excursii de cercetare și explorare în rezervații naturale, cu dezvoltarea deopotrivă a competențelor ecologice și digitale a tinerilor. 

Mai mult decât atât, proiectul își propune crearea și dezvoltarea Cluburilor de interese pentru tineri, bazate pe educație ecologică, în 5 regiuni din țară. 

Aceste cluburi vor fi diversificate și bazate pe cercetare și explorare de mediu, cât și activități de informare și promovare a valorilor ecologice. Membrii ai Cluburilor de interese ”EcoExplorers”, ca beneficiari direcți ai proiectului vor organiza pentru semenii lor ateliere de informare, workshop-uri de reciclare creativă, diverse activități de promovare a protecției mediului înconjurător. 

Pași de urmat:

  • Informează-te despre proiect și acțiunile planificate.
  • Fă-ți echipa din 4 persoane active și dornice de a aduce plus valoare comunității: 3 tineri + 1 adult (lucrător din Centre de tineret / extrașcolare în domeniul cercetare sau ecologie, profesor de biologie,  etc. ).
  • Înregistrează-ți echipa până la data de 24 septembrie curent, completând acest Formular.

1

Menționăm că, proiectul "EcoExplorers: Construind Generația Verde" este implementat de Asociația Obștească ”Alfa Beta”,  în parteneriat cu Direcția Educație Ungheni, Centrul Raional de Tineret Ungheni și Centrul Raional de Asistență și Performanță Educațională Ungheni, susținut financiar de Agenția Națională pentru Dezvoltarea Programelor și Activității de Tineret, prin Programul de Granturi pentru organizațiile de tineret 2023.

ℹ️ Pentru neclarități sau alte detalii, persoana responsabilă este Alina Butnaru, tel.: +373 79649215, e-mail: butnaru.ctungheni@gmail.com