Participă la Youth PEER Voice, ediția a II-a și fii vocea care face schimbarea!Ești pasionat de comunicare, social media și jurnalism digital? Ai vârsta cuprinsă între 15 și 20 de ani? Y-PEER Moldova te invită să faci parte dintr-un proiect inovator, alături de alți tineri entuziaști din Moldova și Ucraina.

În perioada octombrie 2022 - decembrie 2023, Y-PEER Moldova implementează proiectul Fii informat - Protejează-ți sănătatea cu susținerea International Rescue Committee (IRC) care prevede activități complexe de implicare a tinerilor localnici și refugiați în activități de informare, comunicare și formare de la egal la egal, cât și coeziune socială la nivel local.

În cadrul acestui proiect, ne propunem să dezvoltăm cea de-a II-a ediția Youth PEER Voice, în formatul unui HUB online al tinerilor lideri pentru educație și stare de bine. Și căutăm 7 tineri din Moldova și 7 tineri refugiați din Ucraina care să se alăture acestei inițiative.

Termenul limită de înregistrare în cadrul Școlii Tinerilor Reporteri Y-PEER Moldova, ediția a II-a este 25 septembrie 2023.

Care este programul proiectului?

  • Participanții selectați vor beneficia de 2 zile jumătate de workshop intensiv la începutul proiectului, desfășurat în Chișinău, în luna octombrie 2023. Aici, vor învăța cum să utilizeze instrumentele media pentru a identifica interesele și provocările tinerilor, precum și tehnici jurnalistice de a prezenta subiecte relevante pentru audiența online. (octombrie 2023)
  • După workshop, vor participa la sesiuni de mentorat online o dată la două săptămâni, cu durată de 1h. Trainerii noștri vor oferi participanților îndrumare în abordarea subiectelor precum: educația formală și non-formală, sănătatea mintală, reziliența și motivația pentru implicare în programe școlare și extra-școlare. (noiembrie - decembrie 2023)
  • Membrii HUB-ului online de educație și bunăstare pentru tineri lideri, vor fi îndrumați să creeze conținut relevant (video content, postări pe social media, articole, interviuri) despre reziliență, gestionarea problemelor de criză, precum și competențe transferabile. (noiembrie - decembrie 2023)
  • Iar la sfârșitul lunii decembrie 2023, ne vom da întâlnire la un eveniment final grandios, unde ne vom bucura împreună de rezultatele obținute în proiect!

Perioada proiectului: octombrie - decembrie 2023.

Menționăm că, toate cheltuielile de transport, cazare, alimentare, materiale de lucru la nivel local sunt acoperite de organizatori (Y-PEER Moldova).

Care sunt criteriile de selecție?
● Ai între 15 și 20 de ani;
● Ești pasionat(ă) de comunicare, social media, trenduri online și jurnalism digital;
● Ești cetățean(ă) al Moldovei sau Ucrainei;
● Poți participa la activitățile planificate în perioada octombrie 2023 - decembrie 2023;
●Ești deschis(ă) să înveți și să dezvolți abilități în utilizarea instrumentelor media și tehnicilor jurnalistice;
● Ai abilități bune de lucru în echipă și ești dispus(ă) să colaborezi cu alți tineri din Moldova și Ucraina.

Care este modalitatea de aplicare?
● Completează aici formularul de înscriere: https://forms.gle/o3wRcKjTshp82QPEA până la data de 25 septembrie 2023 pentru a intra în selecția participanților;
● Dacă ești selectat(ă), vei primi detalii suplimentare despre workshop-ul din octombrie.

Fii vocea care aduce schimbarea!

Persoana de contact: Ilinca Televca, Email: reteauaypeer@gmail.com, Telefon: +688 50 169

Despre Y-PEER Moldova:

Y-PEER Moldova este un ONG național înregistrat sub numele Rețeaua de Tineri Educatori de la Egal la Egal din Moldova din anul 2013 și activează pe tot teritoriul țării, având echipe active de voluntari în peste 150 de școli. Y-PEER Moldova organizează activități de informare, educare și comunicare cu scopul de a dezvolta cunoștințe, atitudini și deprinderi utile de viață în rândul tinerilor.