Webinar Gratuit - Cum câștigi respectul copiilor și adolescenților
Contează să construiești o relație de încredere cu copii și adolescenții?
Vrei să cunoști cum să le câștigi respectul?
Este important să oferi siguranță și bunăstare?
Ai fi vrut să ții cont și de nevoile personale și să poți să le comunici și copiilor cu care interacționezi?
Atunci ești binevenit/ă la webinarul gratuit din data de 6 septembrie 2023, ora 20:00
Înregistrează-te aici
https://forms.gle/HHCGGGtdrwTrr1Tg7
Sesiune informativă pentru profesorii, educatorii, instructori, mentori, conducători de cercuri, lucrători de tineret, traineri, psihologi și părinți
La data de 6 septembrie, ora 20:00, Pagina Psihologului invită profesorii, educatorii, părinții și adulții ce interacționează cu copii și adolescenții la o sesiune online în care vom reflecta despre aspecte prietenoase prin care câștigăm încrederea și respectul copiilor și adolescenților spre scopuri educative.
Cum câștigi respectul elevilor decât să le impui autoritatea?
Prin această inițiativă dorim să stimulăm colaborarea prietenoasă dintre adulți, copii și adolescenți, la fel să abordăm alternative prin care adulții pot să fie mai aproape de elevi și copii într-un mod responsabil.
Lider este orice persoană ce are adepți, dar nu subalterni
În procesul educațional contează să asigurăm sprijinul și siguranța elevilor, la fel, este important și siguranța adulților ce interacționează cu elevii și depun efort ca să le ofere sprijinul necesare pentru învățare, dezvoltare și devenire.
Adulții ce interacționează cu copii și adolescenți sunt ființe umane cu nevoi vii de care este important să se țină cont în implicarea educațională. În mare parte, acești adulți sunt ființe ce au nevoie de a fi văzuți, de a contribui, respect, siguranță, conexiune, recunoaștere, dezvoltare, colaborare, comunitate, susținere, sprijin și armonie.
În același timp copiii și adolescenții, sunt ființe ce au nevoie de sprijin, recunoaștere, joacă, aventură, cunoaștere, dezvoltare, siguranță și afecțiune. Oare cum am putea să parcurgem curricula/programul sau orice intenție educativă și de colaborare păstrând armonie dintre nevoile elevilor cât și a adulților?
Un adult ce intenționează să-și păstreze poziția de lider, decât autoritate, are șanse mai mari să fie în conexiunea atât cu nevoile personale cât și a copiilor.
Un lider este persoana ce inspiră, colaborează, lucrează în echipă, oferă încredere aliaților, este flexibil, valorifică potențialul membrilor echipei și facilitează colaborarea dintre oamenii comunității din care face parte.
Subiectele abordate:
Care sunt nevoile copiilor în traseul de dezvoltare și învățare;
Care sunt nevoile și căutările adulților;
Ce înseamnă implicarea responsabilă într-un proces de educare a copiilor;
Cum folosim empatia în validarea și siguranța copiilor;
Cum devenim liderii grupurilor de copii.
Înregistrează-te aici
https://forms.gle/HHCGGGtdrwTrr1Tg7
SEPTEMBRIE
:
ZOOM
Durata: 90 minute
Facilitator:
Didenco Andrei - Psiholog, trainer educație nonformală, facilitator comunicare nonviolentă