Sesiuni de informare la Bălți și Chișinău, Programul Interreg NEXT România-Republica Moldova 2021-2027



 

SESIUNI DE INFORMARE 2

 

 

 

 

 

 

Oficiul Antenă al Secretariatului Tehnic Comun al Programului Operațional Comun România-Republica Moldova, găzduit de către  I.P „Oficiul pentru Gestionarea Programelor de Asistență Externă” vă invită la sesiunile de informare dedicate Programului Interreg NEXT România-Republica Moldova 2021-2027.

Evenimentele se vor desfășura în format fizic în următoarele locații: mun. Bălți – 25 mai a.c., mun.Chișinău – 30 mai a.c. Locația și agenda sesiunilor vor fi comunicate participanților înainte de eveniment.

Sesiunile de informare, adresate potențialilor beneficiari din Republica Moldova, are scopul de a informa cu privire la oportunitățile de finanțare disponibile prin Programul Interreg NEXT România-Republica Moldova 2021-2027Evenimentul își propune să informeze despre noile oportunități de cooperare România – Republica Moldova, prioritățile Programului Interreg NEXT România-Republica Moldova 2021-2027, tipurile de activități care pot primi finanțare, criteriile de eligibilitate, etapele apelului de propuneri, criteriile de evaluare și alte informații utile.

Aprobat pe data de 30 noiembrie 2022 de Comisia Europeană, Programul Interreg NEXT România-Republica Moldova are un buget de 77,3 milioane de euro, la care se va adăuga contribuția de 10% a beneficiarilor. Proiectele finanțate vor aduce beneficii comunităților aflate de ambele părți ale frontierei, de pe întregul teritoriu al Republicii Moldova și din județele Iași, Botoșani, Vaslui, Galați (România). Luând în considerare următoarele priorități: Comunități verzi, Dezvoltare socială transfrontalieră și Cooperare transfrontalieră, Programul va finanța proiecte care au drept scop modernizarea sistemului sanitar, dotarea și modernizarea școlilor și a altor instituții de învățământ, dezvoltarea turismului în zona de frontieră. De asemenea, vor primi finanțare proiecte care vizează consolidarea capacității administrative, prevenția și pregătirea pentru intervențiile în situații de urgență. Aria programului acoperă întregul teritoriu al Republicii Moldova și județele Iași, Vaslui, Botoșani și Galați din România.  

Pentru a participa la sesiunile de informare, vă rugăm să completați formularul de înregistrare. Data limită de înregistrare este 23 mai 2023, ora 18.00.

Contacte

Oficiul Antenă al Secretariatului Tehnic Comun

Oficiul de Gestionare a Programelor de Asistență Externă

Strada Mitropolit Gavriil Bănulescu-Bodoni 57/1, Chișinău, Republica Moldova

Tel.: +373 767 78347, +373 22 233 045, web: www.ro-md.net, e-mail: romd.helpdesk@ogpae.gov.md

Facebook: ENI CBC Romania- Republic of Moldova 2014-2020 și @Programe transnaționale și transfrontaliere Moldova 

….

În cadrul Programului Operațional Comun România-Republica Moldova 2014-2020 sunt implementate 84 de proiecte pe teritoriul Republicii Moldova, cât și a României. Mulțumită suportului oferit, peste 200 de beneficiari de granturi, de pe ambele maluri ale Prutului, beneficiază de investiții în infrastructură medicală, în infrastructura de educație și cea de transport, precum și în modernizarea punctelor de trecere a frontierei aflate la granița cu Republica Moldova. Cu suportul Programului, au fost achiziționate echipamente pentru școlile și spitalele din zona de graniță și au fost realizate instruiri comune pentru cadrele didactice și pentru personalul sanitar din aria programului. Investiții importante au fost făcute cu ajutorul acestor proiecte de cooperare în dotarea și pregătirea inspectoratelor județene pentru situații de urgență și a partenerilor din Republica Moldova, în vederea unei mai bune reacții a populației în cazul unor situații de urgență.

facebook sharing button