Abilitarea Economică a Tinerilor!



Proiectul Abilitarea Economică a Tinerilor are drept scop dezvoltarea abilităților de antreprenor/oare a tinerilor/tinerelor din satele: Sipoteni, Zubrești și Grozești pentru lansarea primelor inițiative antreprenoriale.

În luna februarie a avut loc primul eveniment de lansare a proiectului. În cadrul evenimentului tinerii/ tinere au avut posibilitatea să descopere specificul antreprenoriatului, abordarea antreprenorială și civică și să ofere întrebări cu privire la activitatea următorilor invitați:

  • Alesea Guzun , doctor în științe Pedagogice, Universitatea Pedagogice de Stat ,,Ion Creangă", antreprenoare;
  • Svetlana Slusarenco, doctor în drept, conferențiar universitar, Universitatea de Stat, antreprenoare, CA „Svetlana Slusarenco”;
  • Ana Maria Pşenicinîi , specialistă Social Media Marketing;
  • Iulia Macarenco, Coaliția Națională ,,Viața fără Violență";
  • Dmitrii Calugareanu, antreprenor, LC CONSULTING AGRO S.R.L.;
  • Sergiu Tacot, antrenor și jucător Nistru Chișinău, jucător la Naționala Moldovei la Futsal;

La fel în cadrul evenimentului au fost anunţate obiectivele și acțiunile care sunt planificate în cadrul proiectului și despre posibilitățile de implicare în cadrul acestora.

În acest context luna martie este destinată sesiunilor de informare a tinerilor/tinerelor despre Antreprenoriat și Antreprenoriat Social. Instruirile urmează a fi desfășurate în satele: Sipoteni, Zubrești și Grozești. Activitățile vor fi focusate pe informarea tinerei generații despre conceptul de afacere clasică, antreprenoriat social și activitatea civică, dezvoltarea abilităților și a unei gândiri antreprenoriale.

De aceste sesiuni vor beneficia elevii claselor 9-12 din instituțiile de învățământ. 

Activitatea este organizată de Super Like în cadrul proiectului „JOBOTECA - program pilot de pregătire a tinerilor din Moldova pentru piața muncii”, implementat de Terre des hommes-Moldova, în parteneriat cu Ministerul Educației și Cercetării al Republicii Moldova și co-finanțat de European Union in the Republic of Moldova.