Startup101 - școala de antreprenori în care adolescenții vor învăța totul despre bani și afacerifacebook page

 

Timp de 5 zile, adolescenții din Republica Moldova pot participa gratuit la Startup101 -  școala de educație antreprenorială în care vor învață despre finanțe, startupuri, web3.0 & blockchain, management, marketing, leadership și public speaking.

Startup101 este organizată de Yep!Moldova cu ocazia Săptămânii Globale a Antreprenoriatului și are drept scop dezvoltarea gândirii antreprenoriale în rândul adolescenților din toată țara. Noutatea acestei ediții este parteneriatul cu Startup Wise Guys - cel mai mare accelerator B2B din Europa. Astfel, adolescenții care vor obține marele premiu în cadrul concursului organizat la finalul programului, vor primi șansa de a participa la tabăra de vară Young Entrepreneurs Summer School în una din următoarele țări: Estonia, Spania, România.

Programul se va desfășura timp de 5 zile, în perioada 21-25 noiembrie. Trainingurile au loc online, în fiecare zi, de la 17:00 la 19:00. Participarea este absolut  gratuită. Link-ul de înregistrare în program: www.yepmoldova.org.

În cadrul programului, participanții Startup101 cu vârsta cuprinsă între 12-19 ani vor avea șansa să cunoască mai mulți tineri fondatori de startupuri. Vor descoperi drumul unei afaceri: de la idee, la MVP și apoi la crearea produsului propriu-zis. De asemenea, vor afla cum să facă o cercetare de piață și să-și identifice primii clienți, vor învăța ce este un pitch și cum să-și prezinte într-un mod atractiv ideea de startup. Și cel mai important, adolescenții cu idei de afaceri vor reuși să înțeleagă care sunt pașii pe care trebuie să îi urmeze și vor primi feedback din partea mentorilor cu privire la ideea lor.

A doua parte a programului reprezintă concursul Yep!Idea Challenge: echipele vor înregistra un pitch de 3 minute cu tematica “Cum pot deveni mai independent financiar cu ajutorul talentului pe care îl am?”. Premiul mare constituie bilet de intrare în programul Young Entrepreneurs Summer School organizat de Startup Wise Guys (cel mai mare accelerator B2B din Europa).

 

Altfel zis, la Startup101, tinerii își vor dezvolta noi abilități în domenii ca:

  • Business
  • Marketing
  • Management
  • Public Speaking 
  • Leadership
  • Web 3.0 & Blockchain

Și vor afla mai multe despre:

  •  Profesiile și abilitățile viitorului
  •  Ce este un startup și cum faci bani din talentul tău? 
  •  Design Thinking - de unde vin ideile?
  •  Primii pași de realizare a unei idei - ce este un produs minim viabil?

Startup101 se află la cea de-a doua ediție. În anul 2021, au participat peste 800 de elevi din toată țara. Acest program este organizat de Responsible Business Generation și implementat de YEP Moldova în parteneriat cu Artcor, Clasa Viitorului și susținut financiar de USAID, Suedia prin proiectul Tehnologiile Viitorului. Doritorii se pot întegistra pe acest link: www.yepmoldova.org

Despre Yep!Moldova

Yep! Moldova este o organizație care dezvoltă early stage startups și promovează gândirea antreprenorială. Începând cu anul 2016, YEP a organizat peste 100 de evenimente locale, regionale și internaționale, la care au participat peste 8000 de tineri, profesori și experți. Viziunea Yep!Moldova este să dezvolte o generație de tineri care gândesc antreprenorial.