Y-PEER Moldova selectează 20 de școli din Moldova pentru a participa în crearea de spații sigure de învățare și dezvoltare a tinerilor din localitate, inclusiv tineri refugiați



Y-PEER Moldova este un ONG național înregistrat sub numele Rețeaua de Tineri Educatori de la Egal la Egal din Moldova din anul 2013 și activează pe tot teritoriul țării, având echipe active de voluntari în peste 30 de școli. Y-PEER Moldova organizează activități de informare, educare și comunicare cu scopul de a dezvolta cunoștințe, atitudini și deprinderi utile de viață în rândul tinerilor. Anual peste 10 000 de tineri din țară sunt beneficiari direcți a programelor de educare și învățare dezvoltate de Y-PEER Moldova. 

În perioada septembrie 2022 - mai 2023 Y-PEER Moldova implementează proiectul Fii informat - Protejează-ți sănătatea cu susținerea International Rescue Committee (IRC) care prevede activități complexe de implicare a tinerilor localnici și refugiați în activități de informare, comunicare și formare de la egal la egal, cât și coeziune socială la nivel local.  

Scopul proiectului este instruirea, îndrumarea și implicarea a peste 750 de tineri din țară în activități de educație de la egal la egal pentru a-și dezvolta capacitatea de a lua decizii responsabile cu privire la sănătatea și bunăstarea lor.

Echipa Y-PEER Moldova va dezvolta și un joc de societate, boardgame, pe subiecte de sănătate mintală și sănătate reproductivă destinat tinerilor, astfel tinerii vor învăța să devină cetățeni activi. 

Obiectivul concursului:

Selectarea a 20 de instituții de învățămînt din Republica Moldova, care vor participa în activitățile proiectului Fii informat - Protejează-ți sănătatea. 

Fiecare școală interesată va înregistra în formularul de înscriere o echipă formată din 3 persoane: 1 profesor și 2 elevi cu vârste cuprinse între 10-18 ani, inclusiv tineri refugiați. 

Cine se poate înscrie:

Orice instituție de învățământ care are elevi și profesori dornici de a se dezvolta continuu și a aduce plus valoare în comunitate, prin activități non-formale de susținere a semenilor. Formularul poate fi completat de un profesor sau un tânăr împreună cu un profesor. 

Modalitatea de aplicare:

Școlile interesate vor completa formularul de înscriere disponibil aici: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLScHxZMC8e15gn0k68vmAP1WBXbhnwJeZXHVxT6WNOWphOD3gw/viewform

Termenul limită de înregistrare a echipelor în cadrul proiectului este 20.11. 2022.

Persoana de contact: Nadejda Costin, Coordonator de proiect, reteauaypeer@gmail.com, tel: +373 69795502

* Doar școlile selectate vor fi contactate.

Articol adaugat de: Y-PEER Moldova