Centrul de Instruire Continuă în Domeniul Electoral invită metodiștii și metodistele din grădinițe să se înscrie la cursurile de instruire în domeniul educației electorale timpuriiCentrul de Instruire Continuă în Domeniul Electoral invită metodiștii și metodistele din grădinițe să se înscrie la cursurile de instruire în domeniul educației electorale timpurii

Centrul de Instruire Continuă în Domeniul Electoral (CICDE) în cadrul proiectului „Consolidarea democrației în Moldova prin alegeri incluzive și transparente” (EDMITE) implementat de Programul Națiunilor Unite de Dezvoltare în Moldova invită metodiștii și metodistele din grădinițe să se înscrie la cursurile de instruire în domeniul educației electorale timpurii.

Scopul instruirilor este de a capacita metodistele și metodiștii din instituțiile de educație timpurie prin oferirea suportului metodologic în vederea organizării și desfășurării activităților de educație electorală în grădinițe.

Condiții și termeni de înregistrare:

Doritorii de a participa la instruiri urmează să se înregistreze până pe data de 17 iulie 2022, orele 23.59, accesând următorul link: https://forms.gle/kiSxxfMZJdZMmkmn6

Perioada instruirilor:

Seminarele cu durata de 6 ore se vor desfășura în format online, pe platforma Zoom. Aplicanții/aplicantele vor opta pentru una din următoarele date: 20 iulie/27 iulie/03 august 2022.

Persoana de contact: 

Marcela Roșca, coordonatoarea programelor de educație civică în cadrul CICDE, tel: 068818086, e-mail:  marcela.rosca@cicde.md.

Descrierea instituției:

Centrul de Instruire Continuă în Domeniul Electoral este o instituție publică, creată de Comisia Electorală Centrală în conformitate cu art. 27 din Codul Electoral în scopul instruirii și calificării funcționarilor electorali, precum și a altor subiecți implicați în procesul electoral din Republica Moldova (mai multă informație www.cicde.md).  Educația civică și electorală este o direcție prioritară de activitate a instituției. Din 2020, CICDE implementează programe și activități de educație civică în instituțiile de educație timpurie.