Seminare și mini-granturi pentru comunitățile rurale - energie solară și resurse de apăEcoVisio lansează apelul pentru înregistrarea la etapa a-II-a a proiectului “Pregătirea mediului rural către schimbările climatice”, destinat APL-urilor rurale!

Evenimentele climatice extreme, valurile de căldură, perioadele de secetă şi de inundaţii vor deveni mai frecvente şi mai intense, ne afectează pe toți deopotrivă, dar zonele rurale sunt extrem de vulnerabile având o capacitate mai mică de adaptare, iar mijloacele de trai sunt adesea dependente de resursele legate de climă.

Cine poate aplica?

Toți reprezentanții APL care-și doresc să crească capacitatea comunităților în fața schimbărilor climatice rurale sunt invitați să aplice. Cel puțin 6 localități vor fi selectate pentru desfășurarea instruirilor.

Cum pot aplica?

Completează acest formular https://bit.ly/aplicare_Schimbari_Climatice până la data de 25.02.2022, 23:59.

Care sunt beneficiile?

  • Beneficiari vor fi instruiți gratuit în cadrul seminarelor organizate în localitate.
  • Consultanță gratuită.
  • Posibilitatea de a accesa mini-granturi pentru finanțarea sistemelor de colectare și stocare a apei și panouri fotovoltaice.

Aplică aici până pe 25 februarie, 23:59

Despre ce?

#1 Energia solară: consultarea primăriilor și localnicilor despre schimbările climatice, cum se poate utiliza energia regenerabilă pentru a preveni aceste schimbări. Ce sunt panourile solare, care este eficiența lor și în cât timp se recuperează investiția.

#2 Protecția și gestiunea apelor: instruirea și consultarea primăriilor și localnicilor privind schimbările climatice, resursele de apă și disponibilitatea lor. Metode de protecție și gospodărire a apelor. Cum sătenii pot stoca apa și reduce consumul?

Când?

Instruirile se vor desfășura în luna martie 2022.

Finanțările vor fi oferite în perioada aprilie-mai 2022.

Aplică aici până pe 25 februarie, 23:59

Vezi detalii despre etapa anterioară

Pentru mai multe detalii, contactați Diavor Vica - vica.diavor@ecovisio.org

Proiectul este finanțat de către Fundaţia Heinrich Böll din Germania și implementat de către Asociația Obștească EcoVisio.