[Training regional] Elaborarea planului de afaceri pentru o întreprindere socială de succes



FB cover training regional 112021Consorțiul de organizații partenere ale proiectului „EU4Youth – Valorificarea potențialului tinerilor antreprenori sociali din Moldova și Ucraina” (EUnlocking), invită tinerii (18 – 35 ani) din Republica Moldova, care intenționează să lanseze sau administrează deja o afacere socială, să participe la training-ul “Elaborarea planului de afaceri pentru o întreprindere socială de succes”, care se va desfășura la Chișinău în perioada 04 – 07 noiembrie 2021. Proiectul EUnlocking este finanțat de Uniunea Europeană în cadrul programului său EU4Youth.

Training-ul se desfășoară în contextul lansării recente în cadrul proiectului EUnlocking a apelului privind propunerile de grant pentru inițiative de antreprenoriat social și a creării rețelei moldo-ucrainene de tineri antreprenori sociali, cu scopul de a consolida capacitățile tinerilor în domeniile planificării unei afaceri sociale, cadrul legal, marketing (inclusiv digital și alte tipuri de marketing inovator), fundraising, networking, comunicare eficientă și advocacy. Training-ul va fi facilitat de experți și formatori din Republica Moldova și Ucraina.

Totodată, participanții la training vor avea posibilitatea să interacționeze cu comunitatea tinerilor antreprenori sociali din Ucraina pentru a afla despre situația din țara vecină și a face schimb de experiență; vor participa la o sesiune de prezentare a ideilor/planurilor de afaceri în regim de „elevator pitch”.

Pentru participare la training este necesar să completați FORMULARUL DE ÎNREGISTRARE, termenul limită de aplicare este 01 noiembrie 2021. Numărul de participanți este limitat la 20 de persoane, respectiv, selectarea va avea loc în baza principiului: primul venit, primul servit. Organizatorii vor asigura participanții la training cu materiale de suport, alimentare și cazare (după caz). Limba de lucru: româna și rusa.

Proiectul „EU4Youth – Valorificarea potențialului tinerilor antreprenori sociali din Republica Moldova și Ucraina” contribuie la stimularea potențialului antreprenorial social al tinerilor din Moldova și Ucraina prin crearea unui ecosistem favorabil pentru întreprinderile sociale, precum și prin inspirarea și sprijinirea mai multor tineri antreprenori sociali în dezvoltarea și susținerea soluțiilor lor inovatoare pentru promovarea incluziunii sociale și mediului sustenabil în ambele țări.

Menționăm că proiectul este implementat în perioada 2020 – 2022, de un consorțiu de organizații partenere: Gustav-Stresemann-Institut (GSI) din Germania, Pro NGO! (Germania), AXA Management Consulting (Moldova), Eco-Răzeni (Moldova), Centrul CONTACT (Moldova) și Egalite International (Ucraina).

#EU4Youth#EUnlocking