/ TRAINING / Asistent(ă) personal(ă) pentru persoane cu necesități specialeAsistent personalCĂUTĂM OAMENII CARE VOR SĂ ÎNVEȚE SĂ LUCREZE MAI BINE CU PERSOANE CU NECESITĂȚI SPECIALE!

Asociația EcoVisio deține o experiență vastă în desfășurarea proiectelor ecologice, aliniate cu conceptele dezvoltării sustenabile. Însă, noi credem că putem face și mai mult - să facem activitățile noastre inclusive pentru persoane cu necesități speciale!

Astfel, EcoVisio deschide o nouă direcție de lucru - dezvoltarea accesibilității evenimentelor și activităților ecologice. Pentru aceasta noi avem nevoie de ajutorul vostru - dorim să instruim asistenți personali și să le dăm posibilitatea să practice în cadrul proiectelor EcoVisio.

Nu aveți cunoștințe de asistent personal? Nu e o problemă! La sfârșitul lunii octombrie - începutul lunii noiembrie EcoVisio organizează un training pentru capacitare în asistență personală!

*******************************************************************

CE AR FACE UN ASISTENT PERSONAL ÎN CADRUL ECOVISIO?

  • Se întâlnește periodic cu câțiva beneficiari și îi ajută să dezvolte abilități de zi cu zi (cum ei pot să ajungă din punctul A în punctul B cu troleibuzcum se folosește un bancomat pentru a primi pensia, cum se folosește cash în magazin, cum să comande o cafea, să cumpere un bilet în teatru ș.a.)
  • Participă periodic la evenimentele EcoVisio împreună cu beneficiari.
  • Îi însoțește pe beneficiari în vizite de studiu în afară orașului Chișinău, în vizite la o cafenea sau teatru.

4 persoane vor fi alese în urma instruirilor pentru a continua stagierea în echipa EcoVisio și vor obține o remunerare moderată simbolică pentru munca ulterioară.

*******************************************************************

CINE POATE DEVENI ASISTENT PERSONAL ȘI PE CINE NOI CĂUTĂM?

  • De o vârsta între 21-35 ani
  • A avut experiența de interacțiune cu persoane cu nevoi speciale SAU este student(ă) / absolvent(ă) la pedagogie / psihopedagogie / asistența socială SAU pur și simplu o persoană dornică să învețe un lucru nou
  • Nu are alergie la animale - câine, pisică, cal
  • Este gata să comunice și să manifeste inițiativa în interacțiune cu oamenii
  • Vorbește limbile rusă și română. Cunoașterea limbii semnelor este binevenită.

*******************************************************************

Trainingul pentru asistenți personali va avea loc la sfârșitul lunii octombrie - începutul lunii noiembrie și va dura 3 zile consecutive, din care:

  • 1 zi va fi instruire teoretică la oficiul EcoVisio,
  • încă 2 zile participanții vor învăța în practică despre cum să asiste persoane cu nevoi speciale (autism și sindrom Down).

Dacă sunteți interesați de oportunitatea dată, vă rugăm să completați acest formular: https://forms.gle/k6j1PEzSuJiTSubN9

Termen-limită de aplicare:  31 octombrie, 23:59.

*******************************************************************

PERSOANE DE CONTACT: