Curs gratuit de antreprenoriat social

Curs gratuit și finanțare pentru noua generație de antreprenori

Paradigma de business se schimbă. Afacerile viitorului sunt prietenoase cu omul, mediul și comunitatea. Se vorbește tot mai mult despre impact în comunitate, inovație socială, sustenabilitate. În acest context, antreprenoriatul social este un sector care începe să fie din ce în ce mai vizibil, iar formarea profesională în acest domeniu creează noi generații de antreprenori – acei visători pragmatici, care pot crea bunăstare pentru ei înșiși și în același timp pentru comunitate.

În cadrul proiectului EU4Youth - Social Innovation Impact - a strategic partnership, fundația “Alături de Voi” (ADV) România face selecția participanților pentru cursul de antreprenoriat social. La acest curs pot participa tineri cu vârsta cuprinsă între 18 - 34 ani, de pe întreg teritoriul Republicii Moldova. 

Detalii și înscriere → https://accelerator.alaturidevoi.ro/formare

Participanții la cursul de antreprenoriat social au șansa să obțină finanțare pentru o idee de afacere cu impact pozitiv în comunitate - un grant de 7.500 euro pentru înființarea unei întreprinderi sociale.

Detalii despre competiția Acceleratorul de întreprinderi sociale → https://accelerator.alaturidevoi.ro/social-award

Etapele programului:

8 - 10 septembrie 2021 - derularea modulului teoretic, online

17 - 19 septembrie 2021 - derularea modulului practic,  în Chișinău (toate costurile legate de transport și cazare vor fi asigurate)

4 octombrie 2021 - depunerea planurilor de afaceri în competiția Social Accelerator Award

Organizatorul cursului este Fundația “Alături de Voi” (ADV) România, organizația care a făcut pionierat în domeniul antreprenoriatului social, fiind declarată Antreprenorul Social al Anului 2016 în cadrul competiției mondiale EY Entrepreneur Of The Year. ADV România a contribuit la apariția Legii nr. 219/2015 privind economia socială și la alte inițiative legislative din domeniu. A colaborat cu Ministerul Economiei și Infrastructurii al Republicii Moldova la realizarea Programului Național de Dezvoltare a Antreprenoriatului Social 2021-2025. În iulie 2021 a fost selectată ca membru în Comisia Naţională pentru Economie Socială.

Expertiza practică în domeniul antreprenoriatului social este datorată dezvoltării sub umbrela ADV România, începând cu anul 2008, a trei întreprinderi sociale proprii, care au primit numeroase premii ș sunt oferite ca modele de bune practici de către Comisia Europeană. În 2020, ADV România a sprijinit înființarea a 42 de întreprinderi sociale prin intermediul unui program european. În prezent, pregătește lansarea a unei hărți interactive regionale de întreprinderi sociale și derulează programe pentru dezvoltarea antreprenoriatului social în Republica Moldova și Ucraina.

Înscrie-te astăzi la curs, locurile sunt limitate!

Formular de înscriere → https://accelerator.alaturidevoi.ro/inscriere-curs

 

 

 


Contribuie la continuarea proiectului CIVIC.MD. Devino susținător, donează aici.

Become a Patron!Descopera ONG

Descopera Finanțatori

Active în ultima săptămănă