La Școala de Studii Avansate în Jurnalism a demarat concursul de admitere pentru anul de studii 2021-2022

Dacă ești pasionat de jurnalism și vrei să înveți cum să-l faci profesionist, sau dacă activezi într-un domeniu anume, dar întotdeauna ai visat să faci materiale jurnalistice, atunci te invităm să depui dosarul pe adresa : info@scoaladejurnalism.md

Poți fi studentul nostru/studenta noastră  doar dacă deții cetățenia Republicii Moldova, ai studii superioare universitare (licență, masterat, doctorat) sau medii de specialitate (colegiu) sau ești în ultimul an de facultate, la zi sau fără frecvență, indiferent de domeniu.

Programul postuniversitar de formare profesională în domeniul jurnalismului al ȘSAJ durează zece luni, în perioada septembrie 2021-iunie 2022, urmat de un stagiu obligatoriu de o lună în redacții și de susținerea lucrării finale. Principala metodă de învățare la ȘSAJ este learning by doing sau învățarea experiențială, considerând-o cea mai eficace, deoarece jurnalismul se învață exersând și pe teren.

Oferta ȘSAJ de formare în domeniul jurnalismului este una completă, bazată pe practică și conformă standardelor internaționale. Studenții vor învăța ce presupune profesia de jurnalist într-un timp scurt de la cei mai buni jurnaliști, cu experiență de zeci de ani în presă, și experți media atât din Republica Moldova, cât și din străinătate.

Pentru anul de învățământ 2021-2022, cursurile au fost organizate în 12 module, o premieră pentru ȘSAJ. Fiecare modul va fi alcătuit din câteva cursuri. În plus, în cadrul fiecărui modul vor fi organizate vizite la redacțiile media, instituțiile publice și internaționale din țară. La fel, studenții vor avea ocazia să discute cu jurnaliști notorii din țară și din străinătate sau cu alte persoane importante pentru studiu, în cadrul unor sesiuni tematice.

Cursanții vor învăța să facă materiale pentru radio, televiziune, online, să filmeze sau să fotografieze. Știrile, reportajele și interviurile, new media, storytelling-ul, blogul, vlogul, podcastul, arta sunetelor și a imaginilor, jurnalismul de investigație, inovația în jurnalism - acestea sunt doar câteva dintre cursurile care fac parte din oferta educațională pentru anul viitor.

ȘSAJ, cu susținerea partenerilor săi, va oferi trei burse lunare a câte 100 de dolari fiecare pentru anul viitor de învățământ.

Odată cu absolvirea Programului de formare profesională în domeniul jurnalismului al ȘSAJ, studenții vor avea mai multe șanse de angajare. La fel, odată cu terminarea cursurilor, absolvenții vor face parte din comunitatea celor peste 180 de absolvenți ai Școlii, mulți dintre care au luat până în prezent premii importante naționale și internaționale în domeniul jurnalismului.  

Pentru mai multe detalii privind condițiile de admitere, accesați pagina ȘSAJ:

http://www.scoaladejurnalism.md/ro/slider/admitere

Articol adaugat de: Rodica Tiltu