Tendințe actuale în mass-media - training pentru jurnaliștiCentrul de instruire continuă al TRM continuă șirul instruirilor pentru jurnaliști cu un training GRATUIT dedicat tendințelor în domeniul mass-media. Trainerul Dr. Kay-Anne Darlington – lector la Universitatea Rio Grande din SUA, absolventă a Școlii Caraibiene de Jurnalism și Media din Jamaica, deținătoare a premiului Edwin A. Jones Excellence in Teaching Award, ediția 2020-2021, propune spre studiu subiecte relevante domeniului jurnalistic.

Scopul acestei instruiri este de a analiza tendințele în mass-media și audiovizual, în particular. S-au schimbat multe din cauza pandemiei, așa că vom începe cu o scurtă prezentare generală a acestor tendințe, în special a continuării transformării digitale necesară situației actuale. Ce vor decide să păstreze organizațiile mediatice? Ce schimbări vor avea impact asupra audiovizualului și mass-mediei în viitor? Vom trece apoi la problemele diversității, echității și incluziunii (DEI) în mass-media. Participanții vor afla mai multe despre situația actuală în mass-media din SUA, apoi vor reflecta la ceea cum ar putea arăta DEI în contextul lor național și local. Tendințele emergente în mass-media audio și vizuale vor fi, de asemenea, discutate examinând studii de caz ale mass-media naționale și comunitare din SUA și alte țări. În cele din urmă, vom explora tendințele în mass-media pentru copii, un domeniu care de obicei nu ia suficientă atenție, în ciuda faptului că copiii de astăzi sunt scufundați în mass-media.

Instruirea va fi împărțită în următoarele patru ateliere:

Ziua 1: Transformare digitală continuă

Ziua 2: Abordarea diversității, echității și incluziunii; cum arată diversitatea pentru organizația dvs.

Ziua 3: Audio și video - tendințe în mass-media publică națională și comunitară

Ziua 4: Mass-media pentru copii - Jocuri, TV și alte platforme video (YouTube)

         

          Perioada desfășurării: 25 – 28 mai 2021

          Locul desfășurării: platforma online ZOOM

          Doritorii de a participa la sesiunea de istruire sunt rugați să completeze FORMULARUL  

          Termenul limită pentru aplicare: 23 mai 2021

*Linkul de acces va fi transmis cu o zi înainte de începerea trainingului.

**Vă rugăm să verificați și emailurile ajunse în SPAM pentru a evita pierderea mesajului.

Trainingul se va desfășura în cadrul proiectului „Creative community consolidation of next generation of Moldovan journalists and media professionals”, finanțat de Ambasada Statelor Unite ale Americii în Republica Moldova și implementat de IP Compania „Teleradio-Moldova”.Articolele publicate din 1 iunie 2020 nu au fost supuse verificarilor

Administratorii portalului nu poartă răspundere pentru conţinutul postărilor şi materialelor plasate de utilizatorii site-ului. Utilizaţi informaţia din acest articol pe propriul risc.

logoStarNet

Hostingul si serviciile internet pentru administrarea portalului CIVIC.MD sunt oferite gratuit de compania Starnet