Atelier de reflecție: „Cum este tratat copilul în mass-media”Cum să atragem atenția asupra unui caz de violență asupra copilului fără a-i leza demnitatea și încălcă drepturile?

Cum să intervievăm un copil fără ca să-l afectăm sau să se simtă intimidat?

În ce condiții avem nevoie de acordul părinților pentru a vorbi cu copiii?

Dacă ești jurnalist sau jurnalistă și/sau absolvent al Școlii de Studii Avansate în Jurnalism te invităm la un atelier de reflecție critică despre modul în care este tratat copilul în mass-media.

La eveniment vorbim despre problemele pe care le întâmpină jurnaliștii atunci când documentează și relateaza un subiect cu și despre copii, despre nevoile jurnaliștilor pentru formarea în domeniul drepturilor copilului. La fel, vom identifica împreună procedurile prin care poți să informezi și să educi mai bine societatea cu privire la drepturile copilului.

Agenda evenimentului:

9.30 – 9.40 - Mesaj de bun venit și prezentarea Centrului de Indormare și Documentare privind Drepturile Copilului din Moldova (CIDDC).

9.40 – 10.40 - Prezentarea participanților. Activitatea: Amintire din copilărie.

10.40- 11.40 - Reflecții interactive. Oportunități și limite în relatarea subiectelor despre copii.

11.40 – 12.30 - Sesiunea întrebări – răspunsuri. Feedback.

 

Vorbitori:

Diana Postu-Blăjinu, psihologă în domeniul protecției copilului cu 23 de ani de experiență profesională, formatoare la CIDDC.

Victoria Coroban, jurnalistă la Radio România Chișinău, trainer de dezvoltare personală, formatoare la CIDDC, realizatoarea emisiunii radio „Cu mintea deschisă”.

 

Când? 18 mai, orele 09.30-12.30

Unde? Platforma Zoom

Te înscrii aici:

https://docs.google.com/forms/d/1Eo0Vl0vat0wjS1NL15sugqPfqlOamtqybjmw50mojXg/edit

*Linkul de acces va fi transmis vineri, 14 mai.

**Vă rugăm să verificați și emailurile ajunse în SPAM pentru a evita pierderea mesajului.Articolele publicate din 1 iunie 2020 nu au fost supuse verificarilor

Administratorii portalului nu poartă răspundere pentru conţinutul postărilor şi materialelor plasate de utilizatorii site-ului. Utilizaţi informaţia din acest articol pe propriul risc.

logoStarNet

Hostingul si serviciile internet pentru administrarea portalului CIVIC.MD sunt oferite gratuit de compania Starnet