Producția show-urilor Live. Secretele din spatele camerei

Transmisiunile în direct la posturile de televiziune și radio precum și în mediul on-line devin tot mai solicitate. Editorii și producătorii pledează tot mai frecvent pentru includerile în direct. Explicația este una lesne de înțeles: instituțiile media își extind audiența, produsul mediatic devine credibil.

Jurnalismul „on air” – între credibilitate și provocări. Ce trebuie să cunoaștem despre acest gen de activitate și ce experiență au acumulat mediile din Moldova? Centrul de Instruire Continuă al Instituției Publice Compania „Teleradio-Moldova” invită jurnaliștii interesați să participe la un training.

Cornelia Stefoglu – trainer CIC, va împărtăși experiența și vă va oferi răspunsuri la întrebările care vă apar în munca pe care o faceți.

  • Cum facem live-urile în știri, emisiuni și ce trebuie să cunoaștem pentru a face un comentariu profesionist la evenimentele transmise în direct?
  • Care sunt criteriile de selectare a temelor pentru activitatea LIVE?
  • Ce calități și abilități trebuie să își dezvolte jurnaliștii care își doresc să practice intervențiile live?
  • Asigurăm transmisiuni în direct cu costuri minime. Cum ne descurcăm în situațiile în care nu dispunem de car mobil și nici de o cameră conectată la Wi-Fi?

Răspunsul la aceste întrebări îl veți afla de la cei ce au în palmaresul său sute și chiar mii de LIVE-uri. Pe parcursul zilelor de instruire veți avea parte și de exerciții practice: facem live-uri împreună, le analizăm, le perfecționăm și le distribuim!

Cursul este adresat în special jurnaliștilor de la studiourile radio și TV regionale.

Perioada desfășurării: 4 – 7 mai 2021;

Locul desfășurării: platforma online Zoom;

Pentru a primi linkul de acces la training, doritorii sunt rugați să completeze FORMULARUL

Termenul limită pentru aplicare: 03.05.2021

 

Training-ul se va desfășura în cadrul proiectului „Creative community consolidation of next generation of Moldovan journalists and media professionals”, finanțat de Ambasada Statelor Unite ale Americii în Republica Moldova și implementat de IP Compania „Teleradio-Moldova”.

Vă așteptăm cu drag să fiți parte a echipei noastre!


Distribuie prietenilor:Articolele publicate din 1 iunie 2020 nu au fost supuse verificarilor

Administratorii portalului nu poartă răspundere pentru conţinutul postărilor şi materialelor plasate de utilizatorii site-ului. Utilizaţi informaţia din acest articol pe propriul risc.

logoStarNet

Hostingul si serviciile internet pentru administrarea portalului CIVIC.MD sunt oferite gratuit de compania Starnet

Logati-va cu una din retelele sociale pentru a crea un cont nou. Puteti modifica datele de acces si alege o parola dupa crearea contului.