Curs online „Jurnalismul electronic de la A la Z”

Jurnalismul este despre cetățeni, democrație și construirea simțului comunitar, iar calitățile pe care trebuie să le înglobeze un jurnalist bun sunt transparența, loialitatea față de oameni și curajul.

Jurnaliștii, fiind a patra putere în stat, le oferă voce celor ce nu au puterea de a se face auziți. Având un compas moral bine definit, aceștia reprezintă o sursă credibilă și demnă de încredere pentru publicul larg. Pentru a contribui la dezvoltarea profesională permanentă a acestora și a completa agenda de cunoștințe și inspirații de la trainerii internaționali, Centrul de instruire continuă al TRM organizează cursul „Jurnalismul electronic de la A la Z”, susținut de profesorul de la Școala de Jurnalism „E.W. Scripps”, Universitatea de Stat Ohio, reporterul de investigație, fondatorul MNN și fost director de știri la ABC, Timothy Alan Sharp.

Pe parcursul a 4 zile, participanții vor avea oportunitatea să se aprofundeze treptat în diverse elemente ce stau la baza jurnalismului de calitate, studiind o multitudine de subiecte, dintre care:
Asemănările și diferențele dintre SUA și Moldova legate de trecutul demografic și cultural al publicului;
Bazele audiovizulului și elementele ce formează știrile;
Realizarea interviurilor pentru diferite formate de știri, utilizând diverse canale de comunicare;
Editarea video folosind telefonul mobil;
Capcanele în care ne pot prinde statisticile și cum să le evităm.

Perioada desfășurării: 20 – 23 aprilie

Locul desfășurării: platforma online Zoom

Doritorii de a participa la training sunt invitați să completeze FORMULARUL.

Termenul limită pentru aplicare: 18 aprilie

*Linkul de acces va fi transmis cu o zi înainte de începerea trainingului.

**Vă rugăm să verificați și emailurile ajunse în SPAM pentru a evita pierderea mesajului.

 

Trainingul se va desfășura în cadrul proiectului „Creative community consolidation of next generation of Moldovan journalists and media professionals”, finanțat de Ambasada Statelor Unite ale Americii în Republica Moldova și implementat de IP Compania „Teleradio-Moldova”.


Distribuie prietenilor:Articolele publicate din 1 iunie 2020 nu au fost supuse verificarilor

Administratorii portalului nu poartă răspundere pentru conţinutul postărilor şi materialelor plasate de utilizatorii site-ului. Utilizaţi informaţia din acest articol pe propriul risc.

logoStarNet

Hostingul si serviciile internet pentru administrarea portalului CIVIC.MD sunt oferite gratuit de compania Starnet

Logati-va cu una din retelele sociale pentru a crea un cont nou. Puteti modifica datele de acces si alege o parola dupa crearea contului.