„Bazele scrierii scenariului pentru conținut creativ și de divertisment” – training pentru jurnaliștii din Republica Moldova

Centrul de instruire continuă al IP Compania „Teleradio-Modova” organizează o nouă instruire „Bazele scrierii scenariului pentru conținut creativ și de divertisment”, trainer Semih Bedir – Doctor în Comunicare mass-media, lector la Universitatea Fordham din New York, trainer internațional și deținător a multiplelor premii la festivaluri internaționale de film.

În cadrul acestui training, participanții vor învăța despre fundamentele scrierii scenariului pentru televiziune și fluxurile media globale prin obiectivul adaptării și percepțieii publicului asupra conținutului televizat. Instruirea este concepută având la bază două componente principale: fundamentele scenariului și tendințele actuale a fluxurilor de seriale televizate.

În prima secțiune, subiectele abordate vor include tehnici de generare a ideilor, procesul de redactare, structura clasică a scenariului, conflictul, caracterizarea, dialogul, relatarea vizuală și analiza propriei lucrări în calitate de scenarist.

În a doua secțiune, participanții vor învăța cum să adapteze conținutul creativ străin în propriile țări. În acest context li se va oferi o imagine de ansamblu asupra structurilor media globale și vor putea să înțeleagă modul în care conținutul creativ călătorește peste granițe prin obiectivul producției, precum și percepția publicului. La sfârșitul instruirii, participanții vor cunoaște principiile cruciale de storytelling, vor face distincția între scrierea pentru film și televiziune, și vor percepe diferențele de bază între diferite medii.

Perioada desfășurării: 6 – 9 aprilie 2021.

Locul desfășurării: Platforma online ZOOM.

Doritorii de a participa la sesiunea de instruire sunt invitați să completeze formularul https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLScV9N-b2TOU4enK7eaw_L5Tfte_UCA4ERN7w_I5_cVe9HRBvw/viewform?usp=sf_link

Termen limită pentru aplicare: 4 aprilie 2021

Training-ul se va desfășura în cadrul proiectului „Creative community consolidation of next generation of Moldovan journalists and media professionals”, finanțat de Ambasada Statelor Unite ale Americii în Republica Moldova și implementat de IP Compania „Teleradio-Moldova”.


Distribuie prietenilor:Articolele publicate din 1 iunie 2020 nu au fost supuse verificarilor

Administratorii portalului nu poartă răspundere pentru conţinutul postărilor şi materialelor plasate de utilizatorii site-ului. Utilizaţi informaţia din acest articol pe propriul risc.

logoStarNet

Hostingul si serviciile internet pentru administrarea portalului CIVIC.MD sunt oferite gratuit de compania Starnet

Logati-va cu una din retelele sociale pentru a crea un cont nou. Puteti modifica datele de acces si alege o parola dupa crearea contului.