Training de educație mediatică

IREX Europa/ Equal Right and Independent Media (ERIM) are plăcerea să invite toți bibliotecarii din toate regiunile Republicii Moldova, inclusiv Transnistria la sesiunea de instruire „Promovarea Educației Mediatice prin intermediul bibliotecilor”.

Concursul este deschis tuturor celor care:

 • Doresc să-și îmbogățească cunoștințele despre mass media și să-și dezvolte abilitățile de gîndire critică, precum și să scrie pentru presă.
 • Doresc să-și dezvolte competențele de comunicare prin intermediul canalelor de social media.
 • Vor să învețe să identifice părtinirea, dezinformarea și manipularea în sfera mass media.
 • Își doresc să devină traineri în domeniul Educației Mediatice și au plăcerea să-și împărtășească cunoștințele cu membrii comunității, prietenii și colegii.

Programul prevede:

- Training pentru formatori timp de 3 zile în luna februarie, 2021 (partea I).

În timpul acestui training veţi învăţa:

 • Ce sunt ştirile și care sunt criteriile de calitate pentru difuzarea acestora.
 • Cum să faceți un interviu şi să scrieți un reportaj.
 • Să scrieți un articol pentru site-ul dvs. sau ziarul local.
 • Metode de coaching/training şi cum să vă pregătiți pentru a preda informația altor colegi sau beneficiari.

- Training pentru formatori timp de 3 zile în luna aprilie 2021 (partea 2).

În timpul trainingului dvs:

 • Veți deveni un bibliotecar cu competențe media, capabil să vă orientaţi în fluxul informaţional modern.
 • Veți răspunde eficient la provocările moderne de comunicare.
 • Veţi putea, după instruire, să consultați utilizatorii bibliotecii şi, la rândul dvs, să desfășurați instruiri de educație mediatică pentru toți doritorii.
 • Veți fi capabil să evaluați critic mass-media, sursele de informare și, de asemenea, să înţelegeți potenţialul de manipulare al mass-media.
 • Veți explora exemple și modele de materiale media, care vă vor ajuta să vă creați o impresie mai exactă asupra mass mediei din Republica Moldova.

Toate costurile legate de participarea la traininguri (transport, cazare, mese) sunt acoperite integral de program.

După completarea fiecărui modul de instruire, toţi participanţii vor primi certificate. Toți participanții vor avea acees la manulalul digital de educație mediatică informațională și vor primi materiale de instruire, elaborate de proiect, pentru a fi utilizate în continuare la desfășurarea cursurilor de educație mediatică (fișe, teorie,birotică).

Bibliotecile care vor fi demonstrat interes sporit și vor fi fost active în cadrul programului, vor beneficia de suport, în bază de concurs, pentru activitati in cadrul Ungherelor Media (cu suportul financiar al IREX Europe/ERIM).

După instruirea pentru formatori, toţi participanţii îşi vor împărtăşi cunoştinţele şi aptitudinile prin discuții, traininguri şi alte activități cu cel puţin 30 de persoane.

Cererile de participare completate şi CV-ul, vă rugăm să-l expediați prin poșta electronică la adresele de de e-mail: ssjogren@erim.ngo Sandra Sjogren și avrancean@erim.ngo Anastasia Vasiliev și  până la 24 ianuarie 2021.

Puteţi descărca formularul de cerere aici.

Pentru întrebări adiționale, o puteţi contacta pe Anastasia Vasiliev la numărul de telefon +37379021019 sau la poșta electronică avrancean@erim.ngo.

Toţi solicitanţii vor fi înștiințați despre decizia luată. Candidaţii selectaţi vor fi contactați suplimentar.

Vă aşteptăm cu nerăbdare în echipa de traineri/formatori de Educație Mediatică!

Trainingul face parte din cadrul proiectului Consolidarea Presei Independente și a Educației Mediatice în Moldova derulat de IREX Europe/ERIM, în parteneriat cu programul Novateca și cu suportul financiar al Biroului pentru Democraţie, Drepturile Omului şi Muncă al Departamentului de Stat american

IREX Europa/ERIM est o organizație non guvernamentală, non profit ce oferă programe inovative pentru îmbunătățirea calității educației, consolidarea presei independente, stimulează dezvoltarea unei societăți civile pluraliste  și contribuie la reducerea conflictelor. Pentru mai multe detalii, vă rugăm să vizitați https://erim.ngo/


Distribuie prietenilor:Articolele publicate din 1 iunie 2020 nu au fost supuse verificarilor

Administratorii portalului nu poartă răspundere pentru conţinutul postărilor şi materialelor plasate de utilizatorii site-ului. Utilizaţi informaţia din acest articol pe propriul risc.

logoStarNet

Hostingul si serviciile internet pentru administrarea portalului CIVIC.MD sunt oferite gratuit de compania Starnet

Logati-va cu una din retelele sociale pentru a crea un cont nou. Puteti modifica datele de acces si alege o parola dupa crearea contului.