Curs gratuit de formare în domeniul antreprenoriatului social pentru profesorii din Rep.Moldova

Distribuie prietenilor:Introduceti descrierea imaginiiFundația “Alături de Voi”(ADV) România, anunță concurs de selectare a cadrelor didactice din universitățile din Republica Moldova pentru formarea în domeniul antreprenoriatului social.

Data lansării: 27 octombrie 2020

Data limită pentru acceptarea înscrierii: 11 noiembrie 2020

Perioada de desfășurare a cursului: 16 – 21 noiembrie 2020

Locul de organizare: online, pe platforma de e-Learning din cadrul Academiei ADV.

Profesorii din universitățile din Republica Moldova, sunt invitați să participe la un program de training în domeniul antreprenoriatului social. Acest program are loc în cadrul proiectului EU4YOUTH finanțat de Comisia Europeană.

Ce beneficii vă aduce participarea la aceste curs?

 • Veți putea dezvolta programe de formare în domeniul antreprenoriatului social în cadrul instituției de învățământ în care activați;
 • Veți putea sprijini tinerii peste 18 ani să aplice în competiția ”Acceleratorul de Întreprinderi Sociale!” și să câștige finanțare pentru implementarea planului de afaceri;
 • Veți face parte dintr-o comunitate de cadre didactice din Moldova, Ucraina și România care dețin o formare în domeniul antreprenoriatului social;
 • Veți putea iniția afaceri sociale, în contextul în care în R. Moldova, va exista începând cu anul viitor un program național de finanțare pentru întreprinderi sociale care va fi gestionat de către ODIMM.

De la cine veți învăța?

Veți avea ocazia să vă formați în domeniu, de la echipa de experți ai Fundației ”Alături de Voi” România, unul dintre promotorii economiei sociale în România, care deține 3 întreprinderi sociale proprii dezvoltate începând cu 2008 sub brand-ul UtilDeco, JobDirect și WISE travel. De asemenea, ADV România este în prezent administrator de grant și finanțează prin fonduri europene, înființarea a 42 de întreprinderi sociale în România, experiență care va fi replicată și în R. Moldova și Ucraina prin prezentul proiect în care am lansat acest curs de formare. Mai multe informații despre formatori, pot fi vizualizate pe pagina Academiei ADV https://academiaadv.ro/traineri/

Ce cuprinde programul de formare în domeniul antreprenoriatului social?

 • Antreprenoriatul social. Concepte, scop, obiective și impact.
 • Legislație în domeniul Antreprenoriatului Social în R. Moldova.
 • Studiul de piață. Cum evaluăm nevoia de produse și servicii economice și nevoia socială în comunitate?
 • Cum introducem inovația socială în modelul de afacere? Importanța măsurării și raportării impactului social și economic al unei întreprinderii sociale.
 • Planul de afaceri care va fi utilizat în competiția ”Acceleratorul de Întreprinderi Sociale!” – format și conținut.
 • Bugetul de venituri și cheltuieli al unui plan de afaceri.
 • Managementul financiar al unei afaceri sociale.
 • Marketing și comunicare în domeniul antreprenoriatului social.
 • Strategii și instrumente de promovare a întreprinderilor sociale.
 • Managementul resurselor umane într-o întreprindere socială.
 • Inserția socio-profesională a persoanelor din grupuri vulnerabile în întreprinderi sociale.
 • Managementul producției și a serviciilor într-o întreprindere socială.
 • Aspecte comerciale și acces la piețe pentru dezvoltare afacere socială.

Durata desfășurării și costurile

Trainingul în domeniul antreprenoriatului social se va desfășura în perioada 16 – 21 noiembrie 2020, după cum urmează:

16 noiembrie interval orar 14.00 – 18.00 

17 noiembrie interval orar 14.00 – 18.00 

18 noiembrie interval orar 14.00 – 18.00

19 noiembrie interval orar 14.00 – 18.00 

20 noiembrie interval orar 14.00 – 18.00 

21 noiembrie interval orar 10.00 – 14.00 

Cursul este gratuit.

Cursanții programului vor primi certificate de participare la cursul de formare, emise și înregistrate de către ADV România. Certificatele, vor fi transmise pe mail participanților care au avut prezență la curs de peste 80% din programul de formare.

Criterii de selecție

Căutăm profesori motivați să devină lideri și mentori pentru studenții pe care îi au în grijă. Cursul se adresează cadrelor didactice din mediul universitar, de pe întreg teritoriul Republicii Moldova.

Procedura de aplicare

Accesați și completați formularul de aplicare, pe care îl găsiți la acest link  → https://docs.google.com/forms/d/120jZXqBKD5PZP-UZ68hvFkSlXtF7hrFztyIJ_SW40Ho/viewform?edit_requested=true, până în data de 11 noiembrie 2020.

Număr maxim de cursanți admiși – 20 de persoane.

Pentru întrebări suplimentare, vă ajută cu plăcere colega noastră Anca Prisăcaru, pe mail [email protected] sau la telefon 0040/757 110 233.

........................................

Acest curs se desfășoară în cadrul proiectului “EU4Youth – Social Innovation Impact – a strategic partnership!”, finanțat de către Comisia Europeană, prin programul ”EU4Youth – Fostering youth employment and societal change though social entrepreneurship”. Proiectul este implementat de Fundația ”Alături de Voi” România, în parteneriat cu Fundația ”Ecoul Cernobilului” din R. Moldova, Asociația de Cooperare Transfrontalieră ”Euroregiunea Dunărea de Jos” din România, Agenția de Cooperare Transfrontalieră și Integrare Europeană din R. Moldova și Asociația ”Noua generație” din Ucraina.

Prin implementarea acestui proiect, vom contribui la dezvoltarea potențialului tinerilor de a crea afaceri prietenoase cu omul, mediul și comunitatea și a dezvolta al treilea sector economic din lume, cel de antreprenoriat social!


Distribuie prietenilor:


Articolele publicate din 1 iunie 2020 nu au fost supuse verificarilor

Administratorii portalului nu poartă răspundere pentru conţinutul postărilor şi materialelor plasate de utilizatorii site-ului. Utilizaţi informaţia din acest articol pe propriul risc.

logoStarNet

Hostingul si serviciile internet pentru administrarea portalului CIVIC.MD sunt oferite gratuit de compania Starnet

Logati-va cu una din retelele sociale pentru a crea un cont nou. Puteti modifica datele de acces si alege o parola dupa crearea contului.