ANUNȚ: A.O. Asociația pentru Valorificarea Deșeurilor este în căutarea celor mai activi FORMATORI DE OPINIE din 6 localități ale raionului Strășeni!
Distribuie prietenilor:
A.O. “Asociația pentru Valorificarea Deșeurilor”, implementator a proiectului Gestionarea deșeurilor solide prin implicarea activă a comunității” în 6 localități ale raionului Strășeni (mun. Strășeni, satul Scoreni, comuna Lozova, satul Vorniceni, satul Negrești și satul Sireți) în cadrul Programului de Granturi Locale al UE ,,Fii schimbarea: Cetățeni implicați – Comunități durabile!”, lansat prin intermediul proiectului „Abilitarea cetățenilor în Republica Moldova” (2019-2021), finanțat de către Uniunea Europeană și implementat de Agenția de Cooperare Internațională a Germaniei (GIZ) este în cautarea Formatorilor de Opinie pentru a participa activ în cadrul seminariile informative și a activităților planificate în cadrul proiectului.
Cine sunt FORMATORII DE OPINIE?
Cadrele didactice, bibliotecarii, educatorii, reprezentanți ai ONG-urilor de mediu și ai Autorităților Locale, elevi, liceeni și alte persoane active din localitățile beneficiare, care vor participă activ în formarea și educarea civică și eco-responsabilă a copiilor, dar și a tuturor locuitorilor din comunitate.
Ce activități sunt planificate?
- Participarea în cadrul sesiunilor de informare, focus grupuri pentru a obține noi cunoștințe privind practicile de colectare selectivă a deșeurilor și beneficiile acestora pentru mediu și sănătate, inclusiv bunele practici de diseminare a acestor informații, în baza unor instrumente interactive de instruire.
- Participarea în organizarea și derularea Campaniei locale de colectare a deșeurilor reciclabile împreună cu elevii din instituțiile de învățământ, inclusiv premierea câștigătorilor.
- Acces și comunicare directă cu echipa de proiect, pentru a facilita realizarea obiectivelor propuse și pentru a pune la dispoziția formatorilor informații necesare în domeniu.
Cum vă înregistrați?
Pentru a vă înregistra în calitate de formator de opinie, Vă rugăm să completați formularul și veți primi ulterior mai multe informații privind agenda evenimentelor planificate - https://forms.gle/aoKUdEPxf3S5HCNc9
Programul de granturi locale este lansat în baza Cadrului Unic de Sprijin a UE, acordat pentru Republica Moldova (2017-2020) din cadrul Instrumentului European de Vecinătate, prin intermediul proiectului „Abilitarea cetățenilor din Republica Moldova” (2019-2021), finanțat de către Uniunea Europeană și implementat de Agenția de Cooperare Internațională a Germaniei (GIZ).
Partenerul proiectului pentru Regiunea de Dezvoltare Centru este Asociația pentru Guvernare Eficientă și Responsabilă AGER în parteneriat cu Asociația Obștească Agenția pentru Dezvoltare Regională „Habitat” (AO ADR ”Habitat”).