Fundaţia Est-Europeană invită reprezentanții organizațiilor societății civile să participe la atelierul de instruire

Atelierul de instruire este organizat în cadrul proiectului „Advocacy pentru o protecţie mai bună împotriva discriminării”, implementat de către Fundația Est-Europeană în parteneriat cu Centrul “Parteneriat pentru Dezvoltare”,  finanţat de Uniunea Europeană şi cofinanțat de Suedia.

Scopul atelierului este de a întări capacitatea organizaţiilor societăţii civile de a identifica și documenta cazuri de discriminare. În cadrul atelierului participanţii vor acumula cunoştinţe privind conceptul discriminării prevăzut în legislaţia naţională, barierele și provocările cu care se confruntă diverse victime ale discriminării. De asemenea, participanţii îşi vor întări abilităţile de identificare a diferitor forme de discriminare. Totodată, participanții vor obține aptitudini de formulare a plîngerior și de abilitare a victimelor discriminării să depună plângerile către Consiliul pentru prevenirea şi eliminarea discriminării şi asigurarea egalităţii sau instanțele de judecată. 

Notă! Urmare atelierului de instruire va fi organizat un concurs de granturi concentrat pe identificarea și documentarea cazurilor de discriminare şi abilitarea victimelor.

Atelierul de trei zile va avea loc în perioada 29-31 octombrie, 2020. Numărul maxim de participanți la atelierul de instruire va fi de 20 de persoane.

Înregistrarea la atelier se va face în ordinea expedierii formularelor de participare. 

Formularul de participare îl puteți descărca de pe pagina web a Fundației Est-Europene. Link-ul către site îl puteți accesa aici: 

https://www.eef.md/index.php?pag=news&id=1132&rid=1543&l=ro

Data limită de completare a formularului este 25 septembrie 2020.

Limba de instruire a atelierului este româna, cu posibilitatea asigurării traducerii în alte limbi vorbite pe teritoriul Republicii Moldova. Locația atelierului de instruire urmează a fi decisă în urma procesării formularelor de participare și în funcție de răspunsurile participanților.

Participarea la atelier este gratuită. Organizatorii vor acoperi cheltuielile de transport suportate de către participanții din afara localității în care se va desfășura activitatea de instruire.

Formularele de participare vor fi expediate prin email la următoarea adresă: concurs@eef.md cu menţiunea „instruire nediscriminare”.