Termen extins: Anunț de selectare a participanților la atelierul de instruire “Moderarea profesională a dezbaterilor”

Distribuie prietenilor:


Asociația Promo-LEX și Internews în Moldova invită jurnaliști, moderatori TV și Radio, lideri de opinie și activiști civici la atelierul de instruire „Moderarea profesională a dezbaterilor”.
Atelierul este organizat în cadrul proiectelor „Democrație, Transparență și Responsabilitate”, implementat de Asociația Promo-LEX și “Presa în sprijinul democrației, incluziunii și responsabilității în Moldova” (MEDIA-M), implementat de Internews în Moldova, cu suportul financiar al Agenției Statelor Unite pentru Dezvoltare Internațională (USAID) și UK Aid Direct (UKaid).

Context
Dezbaterile reprezintă un instrument de promovare a libertății de exprimare şi a pluralismului politic și sunt un element cheie al unei campanii electorale. În același timp, moderarea profesională a dezbaterilor, în special a celor electorale, poate constitui o provocare.
În acest sens, Asociația Promo-LEX și Internews în Moldova organizează un atelier de instruire pe moderarea profesională a dezbaterilor electorale, ședințelor publice, întâlnirilor publice locale și/sau a dezbaterilor online.

Agenda atelierului va include subiecte precum: tehnici de moderare a dezbaterilor echilibrate, abilități de a menține un mediu respectuos și o atitudine neutră, gestionarea timpului și aplicarea regulilor în cadrul dezbaterilor, reguli de comportament și moderare specifice diferitor tipuri de dezbateri etc. De asemenea, participanții vor învăța despre prevederile și cerințele Codului Electoral al Republicii Moldova cu privire la diferite tipuri de scrutine.

Participanți: sunt invitați să participe jurnaliști, moderatori TV și Radio, lideri de opinie și activiști civici din Republica Moldova.
Mass-media regionale sunt încurajate să delege jurnaliști și moderatori pentru participare în cadrul atelierului.

Număr de participanți: în total, vor fi selectați 10 – 15 participanți.

Cerințe față de candidați:

  • Profil relevant: jurnalist, comunicator, moderator, lider de opinie, activist etc.;
  • Intenția și disponibilitatea de a participa în cadrul atelierului (ambele zile integral);
  • Intenția și disponibilitatea de a modera dezbateri (TV, Radio, publice și online);
  • Intenția și disponibilitatea de a modera dezbateri electorale în contextul Alegerilor Prezidențiale din 2020, precum și a altor scrutine viitoare.

Perioada planificată: 11 – 12 septembrie 2020 – 2 zile pline.
Locația: Republica Moldova (locația exactă va fi comunicată doar participanților selectați). În cazul imposibilității desfășurării acestuia în format fizic, în contextul unor posibile restricții legate de COVID-19, atelierul se va desfășura online.

Expertul/Experta care va modera atelierul va fi anunțat/ă ulterior, iar limba de comunicare în cadrul instruirii va fi română sau rusă, în dependență de limba vorbită de către moderator.

Cheltuielile de cazare, alimentare și transport (tur-retur) ale participanților vor fi acoperite integral de către organizatori.
Participarea în cadrul atelierului este gratuită.

Dosarul de aplicare

Doritorii de a participa la atelierul de instruire vor depune un dosar de aplicare, care va include:

  • CV (cu mențiunea experienței relevante, inclusiv experienței de moderare a dezbaterilor, dacă există);
  • Scrisoare de intenție (descrieți motivația de a participa la atelier, disponibilitatea și interesul de a modera dezbateri, inclusiv dezbateri electorale).

Dosarul de aplicare va fi expediat prin e-mail, la adresa: iulia.macarenco@promolex.md  

Data limită de depunere a dosarelor de aplicare este 31 iulie 2020.
În titlul mesajului se va indica: Atelier moderare dezbateri/Nume Prenume.
Doar persoanele selectate pentru participare vor fi contactate.

Criterii de selectare a participanților:

  • Relevanța candidatului din perspectiva grupului țintă;
  • Interesul pentru subiectul instruirii (în baza scrisorii de intenție);
  • Disponibilitatea, potențialul și motivația de a modera dezbateri, inclusiv în contextul Alegerilor Prezidențiale din noiembrie 2020 și a scrutinelor ulterioare.

Pentru informații suplimentare vă rugăm să contactați:
Iulia Macarenco,
Coordonatoare de Programe Educaționale
Asociația Promo-LEX
GSM: 079029129
e-mail: iulia.macarenco@promolex.md


Distribuie prietenilor:


Articolele publicate din 1 iunie 2020 nu au fost supuse verificarilor

Administratorii portalului nu poartă răspundere pentru conţinutul postărilor şi materialelor plasate de utilizatorii site-ului. Utilizaţi informaţia din acest articol pe propriul risc.

logoStarNet

Hostingul si serviciile internet pentru administrarea portalului CIVIC.MD sunt oferite gratuit de compania Starnet