Curs “Evaluarea Personalităţii  - de la normalitate la patologie”



Salut,

Cred ca ești de acord că persoanele ”sensibile”, ”nevrotice” sau ”dificile” sunt cele care ne condimentează viața și că personalitățile ”accentuate” și cele cu diferite ”tulburări de personalitate” (paranoicii, narcisiștii, evitații, obsesiv-compulsivii, dependenții, histrionicii etc.) sunt și ele printre noi (reprezintă între 5 și 10 % din populație!) și … ne fac viata mai interesanta!Nu le poți ignora pentru că astfel de persoane pot fi clientii, vecinii, prietenii sau rudele noastre....

Daca esti PSIHOLOG, nu poti avea siguranța unei activități psihologice de calitate dacă nu îți sunt clare distincțiile dintre aceste categorii, dacă nu poți să le recunoști cu ușurința caracteristicile, dacă nu ai acces la instrumente performante de evaluare psihologică, dacă nu știi cum să te raportezi corect la ele, să le înțelegi, să le ajuți sau să îi consiliezi ....

Ai nevoie de aceste  COMPETENȚE! Îți sunt necesare aceste INVENTARE DE PERSONALITATE ...! ...


ESTE TIMPUL PENTRU UN UP-GRADE!

 

 

“Evaluarea Personalităţii  - de la normalitate la patologie”

 

 CHIȘINĂU, 15 - 16 februarie

 

STAGIUL DE FORMARE VA OFERI PARTICIPANȚILOR : 

o bază solidă pentru cunoașterea persoanelor cu care interacționează, a posibilelor lor vulnerabilități și ”accentuări”/ ”patologii”;
criteriile de diagnostic, descrieri și alte detalii relevante, utile în identificarea și înțelegerea persoanelor ”normale”, a celor ”accentuate”/ ”dificile” sau a celor cu diferite ”tulburări de personalitate”; 
definirea unor principii de intervenție și formularea unor sugestii de relaționare corectă și eficientă prin raportare la aceste caracteristici individuale particulare...

accesul GRATUIT la 12 inventare de personalitate (vezi www.psihoprofile.ro) care permit evaluarea personalității ”normale” și a diferitelor tipuri de personalități ”dificile”.


DE ESTE IMPORTANT SĂ PARTICIPI la acest stagiu de formare?

o   Vei reactualiza informațiile legate de evaluarea personalității ”normale” și vei utiliza gratuit 12 inventare de personalitate în scop profesional sau în evaluare ta sau a altor persoane apropiate (gratuit si garantat 6 luni de zile!).

o   Vei conștientiza modul în care putem să diferențiem între diferitele forme ale „normalităţii acceptate social” (vezi comportamentele de tip nevrotic) și diferite tipuri de personalități „dificile”/ „accentuate”.

o   Vei înțelege ce înseamnă patologia personalităţii, cât de departe sunt persoanele normele sau cele „dificile”/ „accentuate” de aceasta patologie.

o   Vei putea folosi, în scop profesional sau în evaluare ta sau a altor persoane apropiate, scale de evaluare a trăsăturilor accentuate de personalitate (.

o   Vei clarifica cum se poate formula un diagnostic corect si cum putem diferenția, cu metodologii standardizate de evaluare, persoanele „normale”, de cele „accentuate”/ ”dificile”, de persoanele cu tulburări de personalitate sau cu tulburări mintale servere.

o   Vei analiza, împreună cu ceilalți participanți, cum putem recunoaște și interacționa cu persoanele „accentuate”/ ”dificile sau cu cele cu tulburări de personalitate sau cum putem interveni din punct de vedere psihologic, în sprijinul sau în consilierea lor.

o   Vei deveni un mai bun psiholog, indiferent de domeniul în care activezi .

 

CE VEI PIERDE ?  (dacă nu vei participa la acest stagiu de  formare)

  • ·Vei avea mereu incertitudini legate de modul de evaluare corectă a personalității sau de distincțiile care se fac în evaluarea psihologică între diferite tipuri de tulburări psihologice sau de personalitate.
  • ·Nu vei avea acces gratuit (6luni de zile … sau mai mult!) la 5 inventare de personalitate pe care să le folosești în scop profesional sau în evaluare ta sau a altor persoane apropiate.
  • ·Nu vei ști să identifici corect profilul psihologic a unei persoanecu care interacționezi și să alegi cea mai bună strategie de raportare la persoanele cu profil atipic (nevrotic, accentuat, psihotic etc.)
  • ·Vei avea dificultăți în înțelegerea personalităţilor ”nevrotice” sau ”dificile” și  nu vei ști cum pot fi ele recunoscute și/ sau evaluate în context profesional.
  • ·Vei avea o imagine confuză sau incompletădespre sistemele de clasificare a tulburărilor de personalitate (DSM V sau ICD 10), despre modul de utilizare a lor în practica evaluării sau despre cele  mai noi tendințe în evaluarea psihiatrică modernă.
  • ·Nu vei ști cum să reacționeziîn fața unei personalități ”accentuate” / ”dificile” sau în fața unor tulburări de personalitate sau cum ai putea interveni din punct de vedere psihologic, în sprijinul sau în consilierea acestor persoane
  • ·Nu vei avea oportunitatea de colabora, de a alege să faci parte dintr-o echipă de cercetare focalizată pe elaborarea și validarea unor scale de evaluare a tulburărilor de personalitate.
  • ·Vei rămâne cu multe incertitudiniindiferent de domeniul în care activezi …

 

FORMATOR

 

prof. dr. Ticu CONSTANTIN, tel. 0744643467, e-mail: tconst@uaic.ro

TAXĂ DE PARTICIPARE     300 Ron.



 FORMULAR de exprimare a intenției/ înscriere preliminară:

  https://tinyurl.com/CHISINAU-2020

 

INFORMAŢII SUPLIMENTARE:

CONSTANTIN Ticutconst@uaic.ro,

CALANCEA Veronica: v.calancea@yandex.ru  

Articol adaugat de: Veronika Calancea