Concurs de selectare a 15 tineri din raionul Cantemir pentru a participa în cadrul proiectului "Advocacy pentru tinerii din zonele rurale la soluționarea diferitor probleme comunitare"

Distribuie prietenilor:


Ești un tânăr(-ă) activ(-ă), ambițios și îți dorești să îmbunătățești viața comunității în care trăiești? Ai vârsta cuprinsă între între 15-20 de ani și o dorință imensă de a identifica și rezolva problemele tinerilor din comunitatea ta? Vrei să te implici și să participi la dialoguri cu administrația publică locală (APL) și alți subiecți vizați, pentru a soluționa problemele tinerilor? Îți dorești să cunoști cum se fac corect acești pași?

Atunci, trebuie să faci parte din această echipă cu inițiativă civică!

 

În următoarele două luni, Centrul de instruire și dezvoltare educațională te invită faci parte dintr-un proiect inedit pentru raionul Cantemir: să înveți ce înseamnă advocacy și cum să fii inițiatorul unei schimbări sociale, să-ți dezvolți cunoștințele în acest domeniu, să elaborezi instrumente care să ajute la participarea tinerilor, să participi la diferite dialoguri cu administrația publică locală, persoane cu funcții de demnitate publică, dar și alte persoane care pot pune umărul la rezolvarea problemelor tinerilor.

 

Structura programului:

Prima etapă: o zi de training care consta în participarea la un atelier de instruire cu privire la metodele și instrumentele advocacy utilizate sau cum pot găsi mai ușor soluții pentru problemele cu care se confruntă tinerii. Metodologia de predare va fi de tip interactiv.

A doua etapă: tinerii selectați vor beneficia de instruire și ghidare în elaborarea unei campanii de advocacy, inclusiv vor avea oportunitatea să realizeze propriile lor campanii promovare a priorităților de tineret cu care rezonează. Această etapă va fi compusă din activități de ghidare a lucrului participanților, dar și întâlniri cu diferiți reprezentanți.

 

Toate costurile de participare (pauză de cafea, transport și rechizite de birou) vor fi acoperite de organizatori.

 

Proiectul urmează a fi desfășurat în perioada 01 octombrie – 30 noiembrie 2019. Zilele și locația exactă unde va fi desfășurat atelierul de instruire urmează a fi comunicată ulterior participanților selectați. 

 

Participarea în cadrul proiectului:

Candidații interesați sunt invitați să completeze o scrisoare de motivare, în care vor răspunde succint (în formă liberă, maximum o pagină A4) la următoarea întrebare: “Cu ce dificultăți/probleme se confruntă tinerii în localitatea mea și pe care dintre ele îmi doresc să o rezolv?” la adresa de email: contact.centruldeinstruire@yahoo.com și/sau cristina.berlinschii@gmail.com.

 

Termenul limită de aplicare: 07 octombrie 2019, ora 23.59.

 

 

Diplome de participare și premii vor fi acordate tinerilor care vor finaliza programul de activitate al acestui proiect.

 

Pentru mai multe detalii cu privire la proiect puteți să o contactați pe Cristina Berlinschii, manager de proiect, adresa de email: cristina.berlinschii@gmail.com sau la numărul de telefon 079079676.

Proiectul “Advocacy pentru participarea tinerilor din zonele rurale la soluționarea unei probleme” este implementat în cadrul Programului de de mini – granuri 2019 ,,Tinerii Transformă Țara’’, lansat de Consiliul Național al Tineretului din Moldova, ca una din activitățile proiectului „Incluziunea tinerilor în politicile publice locale’’ ce este implementat în cadrul Programului de Granturi 2019 pentru organizațiile de tineret ale Ministerului Educației, Culturii și Cercetării.


Distribuie prietenilor:


Articolele publicate din 1 iunie 2020 nu au fost supuse verificarilor

Administratorii portalului nu poartă răspundere pentru conţinutul postărilor şi materialelor plasate de utilizatorii site-ului. Utilizaţi informaţia din acest articol pe propriul risc.

logoStarNet

Hostingul si serviciile internet pentru administrarea portalului CIVIC.MD sunt oferite gratuit de compania Starnet