CIDP ANIMA//Anunț de lansare a concursului pentru selectarea Centrelor de Tineret în cadrul Programului „Centrul Călător ReVine la TINEri”



 

Anunt

 

Anunț de lansare a concursului pentru selectarea Centrelor de Tineret în cadrul Programului

 „Centrul Călător  ReVine la TINEri”

Centrele de tineret din Republica Moldova sunt invitate să participe la Programul de lucru mobil al Centrelor de tineret, ce are drept scop promovarea și realizarea activităților în localitățile în care tinerii au mai puține oportunități și acces la activități și programe de tineret.

Activitatea este realizată în cadrul “Fondului comun pentru consolidarea participării tinerilor și dezvoltarea Centrelor de tineret din Republica Moldova”,  susținut de Ministerul Educației și Cercetării, Agenția Națională pentru Tineret, Guvernul Elveției și UNFPA Moldova  și are scopul de a crește calitatea și disponibilitatea serviciilor pentru tineri la nivel local, inclusiv cei din grupurile vulnerabile, și consolidarea participării și implicării civice în rândul tinerilor din Republica Moldova.

În 2024 programul este dedicat activităților mobile, outdoor, estivale, pline de aventură, creativitate și culoare în spectrul serviciilor de tineret prestate de Programul de lucru mobil al Centrelor de tineret.

Astfel, prin Programul „Centrul Călător ReVine la TINEri”, vor fi selectate 12 Centre de tineret, reprezentanții cărora vor organiza până pe 31 octombrie 2024, câte 10 activități de dezvoltare personală, informare și socializare cu implicarea a câte 20 de tineri din localitățile din Moldova, în care nu există un Centru de tineret. Centrul de tineret va putea accesa pentru activitățile de program suma maximă de 36.000 lei. Centrul de tineret poate aplica doar cu o inițiativă în cadrul apelului dat. Perioada estimată pentru desfășurarea activităților: 1 iulie – 31 octombrie 2024.

Candidați eligibili

  • Sunt eligibile să participe la concurs Centrele de tineret din Moldova;
  • Participarea la apelul curent este încurajată în parteneriat cu ONG–uri locale (ONG-urile partenere pot avea rol de aplicant și beneficiar a resurselor financiare în parteneriat cu Centrul de tineret), APL, Consiliul raional al tinerilor și alți parteneri comunitari (biblioteci, grup local de inițiativă și/sau grup informal de tineri);
  • Aplicanții trebuie să fie disponibili pentru deplasarea în localități.

Sesiunea de Start a „Programului Centrul Călător  ReVine la TINEri” va avea loc online pe platforma zoom, în data de 10 iunie 2024 ora 15:00. Pentru înregistrare la sesiunea de Start a „Programului Centrul Călător  ReVine la TINEri”_ accesați următorul link de înregistrare_https://docs.google.com/forms/d/1nLmSU3meAi_8ZssSpEgA1FKIItUoCV6p3VOPEftoJdE/edit . Deadline de înregistrare_8 iunie 2024.

Sesiune practică de susținere și ghidare pentru aplicanți la ”Programul  Centrul Călător ReVine la TINEri va avea loc în data de 12 iunie ora 15:00, pe platforma zoom. Pentru înregistrare la sesiunea practică de susținere și ghidare pentru aplicanți la ”Programul Centrul Călător ReVine la TINEri”_ accesați următorul link de înregistrare_https://docs.google.com/forms/d/1FKmilO7-pDHx_8wgTlIA54LTke4TMnLKO08gzwYWYp0/edit . Deadline de înregistrare 10 iunie 2024.

    

 Termenul limită pentru aplicare la program: 18 iunie 2024, ora 23:59. Dosarele vor fi depuse în format electronic la adresa ngo.anima@gmail.com cu titlul „Concurs_CT_Localitate_Centrul Călător ReVine la TINEri”.

 

Atenţie! Dosarele incomplete nu vor fi evaluate.

 Program:

  • 10 iunie 2024 ora 15:00 - Sesiunea de Start a „Programului Centrul Călător ReVine la TINEri
  • 12 iunie ora 15:00 - Sesiune practică de susținere și ghidare pentru aplicanții la „Programul Centrul Călător ReVine la TINEri
  • 18 iunie 2024, ora 23:59 - termen limită pentru depunerea dosarului pentru concursul  „Programul Centrul Călător ReVine la TINEri
  • 25 iunie 2024 -  Anunțarea rezultatelor „Programul Centrul Călător ReVine la TINEri
  • 26 - 30 iunie 2024 - perioadă pentru logistica „Programului Centrul Călător ReVine la TINEri
  • 1 iulie 2024 -  Start activități pe program „Centrul Călător ReVine la TINEri
  • 1 iulie - 31 octombrie 2024 - Perioada de implementare a inițiativelor 
  • noiembrie 2024 - perioada de raportare și Conferința de totalizare

 

 Ghidul de aplicare la program  și Dosarul de aplicare pot fi accesate pe acest link_ https://drive.google.com/drive/u/3/folders/12Xfv0Oc8o-uhZ9b4Va30JkskZR5QfsVq

Pentru orice detalii suplimentare, apelați persoana de contact, Mihalcean Nonna: 068 00 87 55.

_____________________________

Centrele de tineret din Republica Moldova sunt spații sigure și prietenoase, care oferă tinerilor oportunități de dezvoltare personală, posibilitatea de a lua decizii, de a participa la programe în diferite domenii de interes. De asemenea, aceste Centre asigură accesul la informație, dar și suportul în dezvoltarea și realizarea inițiativelor tinerilor. 

 ____

Proiectul „Centrul Călător  ReVine la TINEri este susținut de Fondul comun pentru împuternicirea tinerilor și dezvoltarea Centrelor de tineret din Republica Moldova, Ministerul Educației și Cercetării al Republicii Moldova, Agenția Națională pentru Tineret, Guvernul Elveției și UNFPA Moldova.