UE și PNUD vă invită să participați la apelul de grant privind selectarea a 12 comunități de pe ambele maluri ale râului NistruUE și PNUD vă invită să participați la apelul de grant privind selectarea a 12 comunități de pe ambele maluri ale râului Nistru

Termenul limită pentru aplicare: 13 martie 2024.

Scopul acestui apel: Acordarea de sprijin comunităților de pe malul drept (zona de securitate) și stâng al râului Nistru, prin implicarea activă a membrilor comunității în procesele de dezvoltare locală. Aceste procese vizează atât planificarea, cât și implementarea proiectelor de dezvoltare locală, având ca obiectiv valorificarea potențialului financiar și uman al populației locale. Acest demers are ca rezultat final îmbunătățirea mijloacelor de subzistență pe ambele maluri ale râului Nistru și consolidarea încrederii în comunități.

Programul va include două componente:

În cadrul primei componente de activități soft, vor fi selectate 12 comunități (șase pe fiecare mal al râului Nistru), care vor beneficia de sprijin pentru a mobiliza membrii comunității și a iniția activități de îmbunătățire și extindere a implicării părților interesate în planificarea și monitorizarea dezvoltării locale.
Aceste comunități vor elabora planuri de acțiune conforme cu abordarea bazată pe drepturile omului și principiile sensibile la dimensiunea de gen, cu integrarea migrației.

În cadrul celei de a doua componentă de intervenții hard, Comitetul de selecție EU-CBM va finanța șase proiecte (trei pe malul drept și trei pe malul stâng al Nistrului) în valoare de aproximativ 100 000 USD fiecare, selectate din cele 12 comunități, cu fonduri oferite de Uniunea Europeană.

Pentru mai multe informații despre apelul lansat și documentele necesare pentru aplicare, vă rugăm să accesați acest link: https://bit.ly/3HOi9fE  .

De asemenea, vor fi organizate sesiuni de informare:

  1. La Tiraspol, în data de 20 februarie 2024 (FORMULAR de înregistrare disponibil AICI ).
  2. La Chișinău, în data de 21 februarie 2024 (FORMULAR de înregistrare disponibil AICI ).
  3. Alte două sesiuni de informare online (în limba română și în limba rusă) vor avea loc în data de 28 februarie 2024 (înregistrarea poate fi făcută accesând unul din formularele de mai sus).

Pentru clarificări referitoare la procesul de aplicare, vă rugăm să contactați partenerii programului EU-CBM:

Pentru malul drept al Nistrului: Alianța Asociațiilor de Băștinași, email: alianta@cudragpentru.md , tel: 078146880.

Pentru malul stâng al Nistrului: Agenția de Dezvoltare Regională, email: ngo.ardt.2012@gmail.com , tel: 0 779 10404.

Dosarul complet trebuie trimis prin e-mail la sc.md@undp.org  și în copie la corina.bargan@undp.org  până la data limită de aplicare, 13 martie 2024, ora 16:00. Subiectul e-mailului trebuie să fie: EU-CBM Local Community Development.

Articol adaugat de: Alianța Asociațiilor de Băștinași din Moldova
Alte articole de la acest autor: