Apel de participare la Fondul pentru Comunitățile Urbane

Apel de participare la Fondul pentru Comunitățile Urbane

Solidarity Fund PL în Moldova lansează Fondul pentru Comunitățile Urbane (FCU) din Republica Moldova.

Fondul pentru Comunități Urbane (FCU) – ediția pilot 2023-2024 este destinat comunităților urbane din orașele din Republica Moldova, cu o populație între 8,000 – 15,000 locuitori. Obiectivul general al fondului este de a stimula implicarea comunităților urbane în procesele de dezvoltare locală prin aplicarea instrumentelor participative.

FCU prevede un ciclu complet de cooperare cu partenerii locali prin organizarea unui Program de consolidare a capacităților pentru o mai bună înțelegere a dezvoltării urbane și instrumentelor de activizare comunitară și însăși acordarea fondurilor pentru proiecte urbane. Astfel, FCU este constituit din două etape:

Etapa I - Program de Capacitare pentru reprezentanții entităților eligibile (ateliere de lucru, cercetare locală, durata estimativ 3 luni) și

Etapa II - oferirea granturilor pentru micro-proiecte de dezvoltare urbană (implementarea proiectelor, durata estimativ 12 luni).

Cine este eligibil să participe în cadrul FCU?

  • APL-uri;
  • Instituții publice;
  • Asociații de locatari;
  • Asociații obștești (ONG);
  • Întreprinderi mici și mijlocii;
  • Grupuri locale de inițiativă (inclusiv cele informale la nivel de bloc/stradă/zonă/oraș).

Un alt criteriu important de eligibilitate constituie participarea a minim două entități eligibile rezidente în același oraș. Astfel, recomandăm entităților eligibile din același oraș să se încurajeze reciproc să participe în cadrul FCU. Fiecare entitate va aplica separat, urmând procedura stipulată în Termenii de Referință.

Pentru detalii despre eligibilitate, termeni și condiții de aplicare vă rugăm să consultați Termenii de Referință ai FCU, disponibil aici: https://solidarityfund.md/anunt-privind-lansarea-fondului-pentru-comunitatile-urbane-editia-pilot-2023-2024/

Doritorii de a participa în cadrul FCU vor completa formularul de participare online, disponibil aici: https://form.jotform.com/231370643131344. Termenul limită pentru completarea formularului este 05.06.2023, ora 17.00.

SFPL în Moldova va organiza o sesiune de informare privind FCU pe 25 mai 2023, ora 11.00 în regim online. Link de conectare la sesiunea de informare: https://tinyurl.com/3eu4enhz

Pentru întrebări privind FCU, vă rugăm să scrieți un mesaj la adresa de email: serghei.severin@solidarityfund.md.

Articol adaugat de: Solidarity Fund PL in Moldova
Alte articole de la acest autor: