Program de granturi pentru susținerea ONG-urilor în eforturile de promovare a conceptului de antreprenoriat social



Fundația Est-Europeană anunță lansarea Programului de granturi pentru susținerea organizațiilor neguvernamentale în eforturile de promovare a conceptului de antreprenoriat social

Context

Începând cu 1 ianuarie 2022, cu susținerea financiară a Uniunii Europene și cofinanțarea din partea Suediei, Fundația Est-Europeană în parteneriat cu Centrul Contact și Keystone Moldova implementează proiectul „Valorificăm potențialul societății civile pentru promovarea și dezvoltarea antreprenoriatului social în Republica Moldova”. Proiectul are scopul de a abilita organizațiile societății civile (OSC) din Republica Moldova să se angajeze în crearea și dezvoltarea întreprinderilor sociale care vor contribui la creșterea economică durabilă a comunităților.

Una dintre activitățile proiectului presupune consolidarea capacităților și susținerea a cinci organizații a societății civile pentru promovarea conceptului de antreprenoriat social la nivel național și regional (Găgăuzia, Transnistria, Sud, Centru, Nord). Organizațiile finanțate vor realiza campanii de conștientizare la nivel regional pentru a acoperi mai multă populație, inclusiv elevi din școli, și vor promova oportunitățile de finanțare pentru întreprinderile sociale. Campaniile se vor baza pe strategia de comunicare și planul de acțiune elaborate de către Keystone Moldova (partenerii proiectului) și vor include elaborarea materialelor de comunicare și diseminarea acestora la nivel regional. OSC-urile vor elabora materiale informative care să prezinte percepțiile populației cu privire la conceptul de antreprenoriat social din regiunea lor specifică și gradul de pregătire a populației de a investi în dezvoltarea întreprinderilor sociale din Moldova. Datele extrase din Studiul KAP pe anumite regiuni (Găgăuzia, Transnistria, Sud, Centru, Nord) vor fi oferite de către Keystone Moldova OSC-urilor selectate din aceste regiuni.

Apelul de propuneri respectiv este lansat ca urmare a desfășurării Atelierului de instruire organizat de către partenerii proiectului Keystone Moldova la data de 3 - 4 aprilie, 2023 cu tematica Atelier de instruire în dezvoltarea planurilor de comunicare și advocacy pentru promovarea antreprenoriatului social la nivel local.

Scopul și obiectivele programului de granturi:

Programul de granturi are scopul de a susține organizațiile neguvernamentale în eforturile de promovare a antreprenoriatului social.

Obiectivele specifice ale programului de granturi sunt:

  • Promovarea antreprenoriatului social prin lansarea campaniilor de sensibilizare a publicului larg, inclusiv în rândul elevilor din instituțiile de învățământ, cu privire la rolul antreprenoriatului social;
  • Abilitarea organizațiilor societății civile care sunt interesate să investească în antreprenoriatul social;
  • Facilitarea dialogului dintre factorii de decizie şi alți actori relevanți privind rolul antreprenoriatului social pentru dezvoltarea economiei.

Detalii referitor la acest concurs, precum și atașamentele aferente concursului de granturi pot fi accesate aici:

Program de granturi pentru susținerea organizațiilor neguvernamentale în eforturile de promovare a conceptului de antreprenoriat social - FUNDAȚIA EST-EUROPEANĂ (eef.md)

Adresa, informația de contact şi depunerea propunerilor:

Întrebările privind acest concurs pot fi trimise la info@eef.md, cu subiectul „Întrebare concurs de granturi pentru promovarea antreprenoriatului social” până la data de 19 aprilie 2023.

Propunerile de proiect, cu subiectul „Concurs de granturi pentru promovarea antreprenoriatului social” vor fi transmise prin e-mail la adresa concurs@eef.md  sau prin poștă la adresa: Fundația Est-Europeană, strada 31 August 1989, nr. 98, etaj 3, MD-2004, Chișinău, Republica Moldova, sau depuse personal la aceeași adresă. În cazul în care trimiteți propunerile prin poștă, vă rugăm să indicați subiectul scrisorii pe plic.

Notă! Prioritate vor avea organizațiile care au participat la Atelierul de instruire din 03-04 aprilie 2023 organizat de către Keystone Moldova privind dezvoltarea planurilor de comunicare și advocacy pentru promovarea antreprenoriatului social la nivel local.

Data limită de recepționare a propunerilor de proiect este 5 mai 2023.

Atenție! Propunerile incomplete nu vor fi evaluate. Propunerile și materialele primite nu vor fi returnate.