ERIM a extins termenul pentru apelul: Dezvoltare de Capacități ca Urmare a Efectelor Pandemiei„COVID-19: Reziliența și Durabilitatea Societății Civile” este un proiect regional implementat de către IREX Europe (activând sub marca ERIM) și finanțat de către Uniunea Europeană. Proiectul își propune să sprijine societatea civilă, activiști/stele independenți/te și mass-media independentă astfel încât să-și poată continua activitatea în timpul pandemiei de COVID-19 și după.

Scopul apelului este de a consolida guvernarea și managementul OSC-urilor, ajutându-i să fie instituții mai eficiente în comunitățile lor prin satisfacerea nevoilor organizaționale de bază. Granturile vor acoperi cheltuielile care vor ajuta organizațiile să atingă un obiectiv operațional specific.

Numărul de granturi: până la 7

Suma maximă a grantului: până la 15,000 EURO

Durata proiectului: durata minimă a unui proiect este de cinci luni, iar durata maximă este de 12 luni.

 1. GRUPUL ȚINTĂ ȘI BENEFICIARI/E

Activitățile noastre se adresează OSC-urilor care au fost afectate de pandemia COVID-19, nu au resursele necesare pentru a-și continua activitatea în mod eficient și posedă potențialul de a dezvolta durabilitatea prin implementarea grantului.

Beneficiarii eligibili sunt:

 • OSC-urile oficial întregistrate
 • Întreprinderi sociale

Se va acorda preferințe organizațiilor din regiuni din cauza disparităților economice și sociale dintre capitală și zonele regionale, precum și celor ce oferă sprijină celor mai vulnerabile grupuri afectate în mod disproporționat de pandemie. ERIM va sprijini organizațiile care promovează și susțin diferite cauze, precum drepturile LGBTQI+, drepturile femeilor, protecția mediului, activism civic, etc.

Se va acorda prioritate cererilor parvenite de la organizațiile care nu au beneficiat anterior de sprijinul nostru în cadrul proiectului „COVID-19: Reziliența și Durabilitatea Societății Civile”. Cererile parvenite din afara Chișinăului sunt încurajate și binevenite.

Cererile de la organizațiile politice sau religioase nu vor fi luate în considerare.

 1. ELIGIBILITATE ȘI CRITERII DE SELECȚIE

Aceste granturi pot fi utilizate pentru activități specifice de consolidare a capacității care includ, dar nu se limitează la următoarele:

 • Evaluarea organizațională pentru stabilirea etapei de dezvoltare instituțională a OSC-ului și identificarea etapelor necesare pentru îmbunătățirea sau creșterea organizațională;
 • Instruiri și asistență tehnică în baza nevoilor organizaționale în domenii precum, dar fără a se limita la, dezvoltarea și guvernarea consiliului de administrare, relații publice, planificarea strategică, managementul financiar, sisteme de voluntariat, advocacy și comunicare, IT și securitate digitală etc.;
 • Consultanță și mentorat în îmbunătățirea politicilor / documentelor de planificare, strategiilor, structurilor și procedurilor: planuri strategice, planuri de dezvoltare profesională, strategii de comunicare, planuri de răspuns COVID-19, planificare de afaceri, strategii de strângere de fonduri;
 • Monitorizarea și evaluarea progresului dezvoltării organizaționale a unui OSC.

ERIM ar putea împărtăși cu OSC-urile selectate o listă de formatori și experți în dezvoltarea organizațională. Organizațiile pot selecta formatorii, dar ERIM va trebui să aprobe toți experții, formatorii și consultanții angajați în cadrul fiecărei grant.

Următoarele costuri nu vor fi acoperite:

 • Evenimente / programe / conferințe internaționale
 • Echipament, cu excepția cazului în care se oferă o justificare rezonabilă

Versiunea deplină a acestui APEL poate fi descărcată AICI.

Dosarul trebuie să conțină următoarele documente:

 1. Formularul de participare (poate fi descărcat AICI)
 2. Bugetul în Format Excel (poate fi descărcat AICI)
 3. Copia Certificatului de Înregistrare sau Decizia
 4. Copia Statutului Organizației
 5. Raportul financiar și anual pentru anul 2019/2020 aprobat de către Consiliul organizației sau publicat
 6. Raportul/evaluarea dezvoltării organizaționale, dacă există
 7. CV-ul fiecărui expert (ă)/formator(oare) implicat (ă) în proiect

Dosarul va fi expediat onlline până la 30 iunie 2021, ora locală 18:00.

O sesiune online de informare va avea loc vineri, 11 iunie, ora locală 10:30. Pentru a avea acces la această sesiune, vă rugăm să ne expediați un e-mail înainte de 11 iunie, iar noi vă vom furniza link-ul de ZOOM pentru a vă conecta.Articolele publicate din 1 iunie 2020 nu au fost supuse verificarilor

Administratorii portalului nu poartă răspundere pentru conţinutul postărilor şi materialelor plasate de utilizatorii site-ului. Utilizaţi informaţia din acest articol pe propriul risc.

logoStarNet

Hostingul si serviciile internet pentru administrarea portalului CIVIC.MD sunt oferite gratuit de compania Starnet